Norske kinoer fikk over 11 millioner besøk i 2017, i følge filmweb. Det er en nedgang på rundt 11 prosent fra rekordåret 2016, men omtrent likt som 2015. Her finner lista over ti på topp på Molde kino i 2017. Det er oppfølgere og etablerte merkevarer som dominerer listen, og flere barnefilmer. Hvem som troner på toppen er heller ingen overraskelse!

10. It – sett av 1.916

«IT» er noe så sjeldent som en kritikkerrost skrekkfilm, med femmer på terningen i blant andre Adressa, Filmpolitiet, VG, Aftenposten og Nettavisen.

9. Den 12. mann (går fortsatt) – sett av 2.499

Harald Zwarts filmatisering av Jan Baalsrud fra Kompani Linge sin flukt fra tyskerne under krigen treffer både unge og mer voksne kinogjengere.

8. Fifty Shades Darker – sett av 2.639

Fortsatt gjenstår et kapittel i trilogien, "Fifty Shades Freed». Kanskje den kan hamle opp med eneren, som trakk 321.548 publikummere til salen – mens oppfølgeren hadde 80.000 færre besøk.

7. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – sett av 2.639

Kaptain Jack Sparrow i Johnny Depps skikkelse er sannsynligvis den mest populære piraten gjennom tidene. At publikum løp til kinosalene for å se den norskregisserte "Salazar´s Revenge" (Espen Sanberg) var ingen stor overraskelse.

6. Grusomme meg 3 – sett av 2.652

Den tredje filmen i serien, der Alex Rosén låner stemme til hovedpersonen Gru, er også årets mest sette animasjonsfilm på kino.

5. Skjønnheten og udyret – sett av 2.681

Disneys liveaction-utgave av det  klassiske «Skjønnheten og Udyret»-eventyret leverte varene.

4. Snømannen – sett av 2.838

Hollywood-versjonen av Jo Nesbøs krimroman, med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole, fikk iskald mottakelse hos kritikerne, men publikum lokalt var mildere stemt – og filmen havnet på fjerdeplass for fjoråret.

3. Fast & Furios 8 – sett av 3.173

Den åttende runden med de raske og de sinte. Dominic Toretto og hans entourage gasset like godt inn til tidenes beste kinoåpning på verdensbasis.

2. Askeladden – I Dovregubbens hall – sett av 3.443

Mikkel Brænne Sandemoses visjon av "Askeladden - I Dovregubbens hall" har bergtatt nordmenn – over 350.000 har sett filmen. Og vi har mer i vente – det skal i følge selskapet Maipo komme to filmer til!

1.Star Wars: The Last Jedi (går fortsatt) – sett av 3.649

Det åttende kapittelet i den populære romsagaen begeistret norske kritikere, og filmen kan skilte med årets beste åpningshelg i Norge. Og eventyret er ikke slutt ennå!

Tallene gjelder alle versjoner av forestillinger.