Hjelset: – For lokalbefolkningen her blir det nok både og. Noen blir jo kraftig berørt når trafikken legges om, mens for andre blir jo det bedre. Jeg tror uansett de fleste er glad for at vi endelig får på plass et fellessjukehus, sier Bente og Gunnhild Meringdal.

Etter informasjonsmøtet på Hjelset onsdag, ser de både oppsider og potensielle nedsider ved et nytt sjukehus i bygda.

– Dette kan bli veldig positivt. Det kan gi gode ringvirkninger både for kommunen og lokalbefolkninga at vi får en slik stor arbeidsplass med høgt kompetansenivå. Samtidig må kommunen passe på å planlegge langt fram, slik at det ikke plutselig blir alt for trangt på barnehagen eller skolen, sier Meringdal.

Erna ga bekreftelsen

Når styret i Helse Midt vedtok bygging forrige uke, sto ikke jubelen i taket. Gunnhild forklarer;

– Det var i sommer, når Erna (Solberg) og Sylvi (Listhaug) sto nede på marka her at vi skjønte at nå blir det faktisk nytt sjukehus. Etter det har vi bare ventet på de siste formelle godkjenningene, sier Meringdal.

I andre enden av klubblokalet til IL Hjelset/Fram er Helge Havnen godt fornøyd med at det nå blir nytt sjukehus.

– Nytt sjukehus betyr alt for Hjelset. Det blir en stor fordel, og særlig den nye vegen E39 blir veldig bra, sier Havnen.

Han er ikke den eneste som gleder seg til ny veg.

Bedre forhold for kollektiv og sykkel

– Jeg synes noe av det mest positive med utbygginga er at forholdene for oss som bor her blir mye bedre enten vi vil bruke kollektiv transport eller sykkel. Per i dag er det nesten livsfarlig å sykle fra Hjelset til byen, sier Klaus Barsten.

Han tror nysjukehuset på lang sikt vil gi store ringvirkninger.

– Jeg tror flere vil bosette seg her, og Hjelset og Molde sentrum vil vokse mer sammen. Folk som ikke vil flytte hit idag, vil kanskje det om noen år. Forhåpentligvis får vi mer næringsliv utenom sjukehuset også, sier Barsten.

Han var med flere skeptisk til løsningen for trafikk til og fra fotballbanen som ligger ved sjøkanten nedenfor sjukehuset. Parkeringsutfordringen der ble også tatt opp, ettersom det ikke er tegnet noen egen parkering for fotballbanen.

– For oss som er aktive i idrettslaget er det viktig å prøve å få noe bra ut av prosjektet. I dag er det trangt og dårlig med parkering rundt fotballbanen, som brukes av veldig mange hver ettermiddag. Vi stoler ikke helt på at det blir en god løsning før vi ser det, sa Barsten.

Vil ha flere infomøter

Prosjektsjef Ketil Gaupset er glad for at folk er engasjerte i hva som skjer med sjukehuset og området rundt.

– Vi vil fortsette å forsøke å gi god informasjon til lokalbefolkningen og ha en god dialog med alle som blir berørt. Å ha møter som i kveld er en viktig arena for å holde alle oppdatert på prosjektet, i tillegg til digital kommunikasjon og brev når det trengs, sa Gaupset.