(Molde – Larvik 26-33)

MOLDE ARENA:(Rbnett): Hjemmelaget ledet i en lengere periode med to mål i førsteomgang, klarte aldri å riste av seg gjestene. En svak start på andreomgang, samt at Larvik fikk det altfor enkelt i slutten av kampen, gjorde at det endte med null poeng for MHK. Ragnhild Valle Dahl ble kåret til Moldes beste spiller, og ble lagets suverene toppscorer. Men med tap var skuffelsen stor da sluttsignalet gikk.

– Jeg er veldig skuffa over at vi taper i dag, for vi viser i periode at vi er fullt på høyde, sier Valle Dahl til Rbnett.

Hun oppsummerer kampen som en berg-og dalbane.

– Vi åpner litt for nervøst og turte ikke spille på det vi er gode på.  Så snur det litt, og vi tar over. Vi leder lenge med to, og klarer å holde de unna. Likevel klarer vi ikke riste Larvik helt av oss. Men det gjorde i alle fall at vi fikk troa på at vi kunne vinne kampen. Like før pause slipper vi de inn i kampen igjen, og da ser de seg aldri tilbake, sier Valle Dahl tydelig skuffet.

Starten på andreomgangen ødela

Molde lå bare under med to inn til pause, før det like etter hvilen kom en periode hvor Larvik satte inn fem på rappen.

– Vi klarer ikke tette igjen ordentlig bakover i den perioden, og slipper de alt for lett til. Når det samtidig er marginer i mot fremover i banen, blir det vanskelig mot et så godt lag, konstaterer 19-åringen.

Klar for å ta ansvar

Anniken Obaidli, som før kampen ble tildelt 30 000 kroner fra Odd Berg-fondet, er som kjent ute resten av sesongen med et avrevet korsbånd. Det gjør at andre må ta ansvar, og gå foran. Valle Dahl viste med sine ti mål at det er en rolle hun kan være med å fylle utover sesongen.

– Anniken har hatt et stort ansvar, men nå er hun ute. Det er et stort tap for oss, men da må vi andre bite tennene sammen, og vise at vi også kan. Jeg håper vi er flere som kan stå litt mer frem utover. Akkurat hvem som scorer målene har liten betydning, så lenge vi vinner og klarer å dekke opp det tomrommet Anniken etterlater seg, sier hun.

Et helt annet Larvik-lag

Hun var selv med å tape 32-23 sist gang laget gjestet Molde i 2015. Siden den gang har Larvik gått fra å være Norges desiderte ener, og et av verdens beste lag, til å slite kraftig økonomisk. De største stjernene er borte, og nå er laget på et mer overkommelig nivå for resten av klubbene i eliteserien. Selv om de ikke er som de en gang var, er det fortsatt et veldig godt lag, mener Molde-spilleren.

– Det er en vesentlig forskjell, det er klart. De har mistet nesten alle stjernene sine, og bygger nå opp et nytt lag. De har noe spennende på gang, selv om de kanskje ikke vinner eliteserien i år, sier hun.

Var selv i kontakt med Larvik

Valle Dahl var i 2015 selv nær en overgang til nettopp Larvik. I stedet valgte jenta fra Elnesvågen å bli i Molde. Det angrer hun ikke på i dag.

– Det var kontakt, men det begynner å bli noen år siden. Jeg valgte å bli her, og det er jeg glad for, sier hun avslutningsvis.