MOLDE: Tabellen i 3. divisjon avdeling 5 er fortsatt ekstremt jevn. Når fire serierunder gjenstår ligger Træff på åttendeplass med 30 poeng. Det er bare fire poeng opp til Molde 2  på andreplass. Men det er også bare to poeng ned til Strindheim på nedrykksplass. Kun seriemesteren rykker opp til 2. divisjon. Det er allerede klart at det blir suverene Stjørdals-Blink. Hele fire lag rykker direkte ned.

Dagens kamp på Reknesbanen er ekstra viktig fordi Orkla er motstander. Trønderne ligger på plassen bak Træff med ett poeng mindre. Dette er dermed ett av lagene de grønnhvite bør holde bak seg for å sikre plassen.

Træffs kamp mot nedrykk fortsetter med storkampen borte mot Verdal neste helg og hjemme mot byrival Molde 2 om to uker. I siste runde er Junkeren motstander på bortebane.

Molde 2 møter seriemester Stjørdals-Blink borte mandag kveld.

Kampstart på Reknesbanen er kl. 16.00.

Træffs startoppstilling

Her er Træffs startoppstilling: Sivert Viken Beinset - Arne-Amar Kotlica, Lars Ramberg Hauso, Rolf-André Gundersen Bratli, Alexander Øyangen Johansen, Edvard Khachatrjan, Stian Berg Rødal, Ola Rausandhaug Eloranta, E Eskil Kippersund Rønningen, Aleksander Cisic, Alexander Lobos.

Træff-benken: Kristoffer Volden, Emil Ovesen Sjøvik, Ronny Farstad Fredriksen, Eirik Kjørsvik, Magnus Arnesen, Simen Varhaugvik, Ionel Armean.

Mangler sentrale spillere

Træff stiller et sterkt lag i dagens kamp, men mangler også flere sentrale spillere. Thomas Larhammer og Anders Stavnesli er ute med skade, mens Alexander Jonassen soner karantene etter to gule kort sist. Bjørnar Eltervåg er langtidsskadet.

5 minutter: Stor sjanse til Træff. Alexander Lobos gjør en sterkt jobb i feltet og spiller fri Aleksander Cisic. Han vender bort keeper, men en forsvarer blokkerer avslutninga inne på streken.

10 minutter: Jevn og litt nervøs åpning på kampen. Træff har vært farligst og Lobos var nær gjennombrudd i duell med keeper. Gjestene har hatt to gigantiske overgangsmuligheter, men Træff-forsvaret har rukket hjem igjen i siste liten.

15 minutter: Orkla kommer til en halvsjanse. Et innlegg går via et Træff-bein og keeper Sivert Beinset må slå ballen over til hjørnespark.

20 minutter: Spillet bølger fremdeles fram og tilbake på Reknesbanen. Det er tydelig at ingen av lagene har lyst til å tape denne viktige kampen. Det laget som tør mest tar trolig ledelsen her.

25 minutter: Træff har fått bra kontroll defensivt. Hjemmelaget har også prøvd å brodere seg gjennom Orklas forsvar et par ganger. Den siste gangen var det lik efør innlegget traff riktig adresse foran mål.

30 minutter: Træff pådrar seg et brudd på midtbanen og Orkla slår en stikker i bakrommet. Keeper Beinset kommer ut og dribler elegant av angriperen. Den tidligere utespilleren har ikke glemt gamle kunster med ballen.

35 minutter: God mulighet til Træff. Cisic bruker fart og finter og drar seg fri på venstresida. Han kan skyte fra litt skrått hold, men forsøker et smart innlegg som bare nesten kommer fram til lagkameratene.

40 minutter: Fint Træff-angrep på høyresida. Innlegget fra Eloranta finner Cisic helt alene rett foran mål, men avslutninga blir både avverget og avblåst for offside.

45 minutter:  Målløst etter første omgang. Orkla fikk sin største sjanse like før pause da headinga til Christopher Grøset gikk like utenfor. Træff har alle muligheter til å dra i land tre viktige poeng, men da må det bli flere kollektive angrep med samtidige bevegelser og færre forsøk på enkeltprestasjoner som gir unødvendige balltap.

PAUSE

46 minutter: Andre omgang er i gang på Reknesbanen. Ingen bytter på hjemmelaget.

50 minutter: Træff spiller seg nesten gjennom for åpent mål. Kaptein Stian Rødal blir taklet akkurat i det han skal passere Orklas bakerste mann og ballen triller inn til keeper.

55 minutter: 1-0 til Træff! Glimrende spill gir hjemmelaget ledelsen. Ola Eloranta gjør et strålende forarbeid og setter opp Cisic. Han triller ballen elegant forbi en utrusende keeper med innsida.

60 minutter: Træff har føringa i kampen etter scoringa. Eloranta gjør nok et vakkert forarbeid og Lobos klarer nesten å dra med seg ballen forbi midtstopperne til Orkla.

65 minutter: 1-1. Bortelaget utligner enkelt etter hjørnespark. Misforståelser mellom Træff-spillerne gjør at Erik Helgetun får stå helt i fred og heade inn utligninga.

70 minutter: Eloranta, Lobos og Cisic kombinerer. Tråkler seg gjennom før ballen takles til corner. Bratli pådrar seg gult kort når han stopper kontringa i etterkant.

75 minutter: Edvard Khachatrjan snapper ballen og setter den i lengste hjørne, men Træffs scoring annulleres korrekt for offside. Hjemmelaget tar ut Stian Rødal og setter inn Ronny Fredriksen.

80 minutter: 1-2. Orkla tar over ledelsen i kampen og scoringa er nesten identisk med utligninga. Ny corner fra venstre og ny heading fra Helgetun som ikke blir nevneverdig presset i avslutninga.

85 minutter: Nå koker det på Reknesbanen. Træff-spillerne stresser for å komme i posisjon til å utligne, men det er Orkla som er nærmest. Tomålsscorer Helgetun setter et frispark i stolpen og ut. Så slår Kotlica et fantastisk overlegg som Eloranta header mot hjørnet, før Orkla-keeperen fister ballen over tverrliggeren. Rønningen går ut og inn kommer Emil Sjøvik.

87 minutter: Træff-stopper Lars Hauso kaster seg fram på en corner og header ballen i tverrliggeren. Hjemmelaget har ikke marginene på sin side i de hektiske sluttminuttene.

88 minutter: Ut med Bratli og inn med Ionel Armean. Trener Magnus Oltedal legger om til tre forsvarere i jakten på utligning.

90 minutter + 4 minutter overtid: Det ender med 1-2-tap for Træff. Skuffende at laget ikke klarte å stå imot på dødballer etter at Cisic sendte Træff i ledelsen. Dermed lever spenningen rundt nedrykk i aller høyeste grad foran de tre siste serierundene i 3. divisjon avdeling 5.