FOSNAVÅG: Da hadde han summert opp året som har gått, et år der fylkeskommunen har vedtatt en rekke store prosjekt og investeringer i milliardklassen. Til og med Nordmørslista hadde mye positivt å si om det fylkeskommunen har gjort for Nordmøre, sjøl om de kom med ønsker om mer.

Politisk lavmål?

– Nordmøringene skal grine seg til alt mulig, jeg er skuffet over Nordmøre og hadde håpet på mer samhold, sa Bjarne Kvalsvik (Uavhengig). Han ble satt på plass av Frank Sve (Frp), som karakteriserte innlegget som lavmål i den politiske debatten.

Det meste av formiddagen gikk med til politisk debatt. Alle fra SV til Frp ga ros til fylkesordføreren. Men Jon Aasen passet seg vel for å ta opp den betente sjukehusstriden, noe som ble kommentert av Randi Asbjørnsen (Sunnmørslista). Hun er sterkt opptatt av at tilbudet ved sjukehuset i Ålesund ikke må svekkes av det nye sjukehuset på Hjelset.

Hva mener Venstre?

På fylkestinget er det allmenn tilfredshet med at Møre og Romsdal skal fortsette som egen region, noe som også ble understreket av fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde (V). Dette fikk Kristin Sørheim (Sp) til å reagere. Hun viste til uttalelser fra Venstre-leder Trine Skei Grande, som ifølge et intervju i NRK er tvilende til om Møre og Romsdal er stort nok til å overleve som egen region. Gunn Berit Gjerde avviste på det sterkeste at Venstre ikke er til å stole på i regiondebatten.

– Venstre har vært blant de sterkeste forkjemperne for Møre og Romsdal som egen region. Det blir ingen omkamp i Oslo om Møre og Romsdal som dette, lovet Gunn Berit Gjerde.

Steinar Reiten (KrF) tok opp kampen for å bevare HV11, og fikk forsikringer fra alle om at her står de samlet bak kravet om å bevare HV11.

Felles interesser

For politikerne fra Nordmøre er det viktig med ferjesamband mellom Hitra og Aure. Jon Aasen understreket at det er naturlig at mange på Nordmøre vil samarbeide med Trøndelag og har Trondheim som sin nærmeste storby, på samme måte som mange sunnmøringer ser mot Bergen. Men dette betyr ikke at man må flytte grensene, understreket Jon Aasen.

– Hele fylket står sammen i viktige saker, og vi greier oss rimelig godt. Svaret er Møre og Romsdal, konkluderte Jon Aasen.

Ingen Tvil: Venstre har vært blant de sterkeste forkjemperne for Møre og Romsdal som egen region. Det blir ingen omkamp, lover Gunn Berit Gjerde, her sammen med Ottar Brage Guttelvik og Jon Aasen. Foto: Olav Skjegstad