Slår tilbake mot sjukdommen

I konseptet «boksing for personer med Parkinsons sjukdom» er det nettopp sjukdommen som er motstander i ringen. Det går nemlig an å slå tilbake og bremse symptomutviklingen. I august kommer treningstilbudet til Molde.

Morsom trening: Rune Vethe (t.v.) og Alf Inge Jenssen er begge rammet av Parkinsons sjukdom, men trening bidrar til at de holder bedre stand mot nervesjukdommen. Alle foto: Eirik Heen 

Pluss +

AVERØY: I helga var det aktivitetshelg ved Atlanterhavsvegen Sjøstuer i regi av Møre og Romsdal Parkinsonforening. Instruktørene Johnny Carlsen og Rune Vethe fra Rock Steady boxing i Oslo bokseklubb var på plass for å introdusere boksetrening spesialtilpasset personer som er rammet av Parkinsons sjukdom. Dette er et konsept som er utviklet i Indiana, USA, og instruktørene er sertifiserte derfra.