Den tidligere Molde-spilleren Rune Ertsås er kaptein på Steinkjer-laget.

29-åringen kom til MFK fra Steinkjer i 2006 og rakk 66 kamper (12 mål) for de blåhvite før han ble utlånt til Sandefjord i 2010-sesongen. Seinere samme året skrev han kontrakt med danske Vejle BK og ble der til 2012. Deretter spilte han både for Alta og Hødd før han vendte tilbake til Steinkjer i 2015. I 2009 var Ertsås nær en kontrakt med franske Tours, men overgangen ble ikke gjennomført.

Begge lag står med én seier og to tap så langt i 3, divisjon avdeling 5. Steinkjer er nummer elleve og Træff nummer tolv på tabellen. Træff slo Mosjøen borte i første serierunde, men har tapt mot Stjørdals-Blink hjemme og Mo IL borte etter det. Steinkjer åpnet med hjemmetap mot Tillerbyen og bortetap mot Mo IL, men slo Orkla 3-2 i sin siste kamp.

Begge lagene ble også slått ut i første ordinære cuprunde, mot to 1. divisjonslag - Steinkjer hjemme mot Levanger og  Træff hjemme mot Ranheim.

Træff stiller med disse 11 fra start:

Sivert Viken Beinset, Henrik Hjelle, Stian Hagbø Olsen, Ionel Armean, Anders Hagset Stavnesli, Ronny Farstad Fredriksen, Stian Berg Rødal (Kaptein), Rolf-André Gundersen Bratli, Eskil Kippersund Rønningen, Aleksander Cisic, Arne-Amar Kotlica.

På benken: Kristoffer Volden, Alexander Øyangen Johansen, Øyvind Larsen Tolgensbakk, Alla Imad Eddin Abdallah, Thomas Larhammer, Lars Ramberg Hauso, Alexander Andal Jonassen.

Kampstart på Reknesbanen er klokka 15.00. Vi følger kampen live.

5. minutt: Arne-Amar Kotlica med en dobbeltsjanse.

8. minutt: 1-0 til Træff. Arne-Amar Kotlica scorer kampens første mål. Kom nesten alene mot keeper, hadde god plass og satte ballen kontrollert i mål.

9. minutt: Steinkjer utligner med Kim Rune Holmvik. Tidligere Molde-spiller Rune Ertsås vant en duell mot Træff-keeper Sivert Viken Beinset, men satte ballen i tverrliggeren. Holmvik satte returen på åpent mål. Ferdigscoret.

25. minutt: Steinkjer har hatt mest trøkk i spillet sitt etter at de utlignet. Rune Ertsås var på vei alene gjenniom etter halvspilt omgang. Ble taklet bakfra og ropte på straffe, men fikk bare corner.

26. minutt: Træff har slurvet noe i pasningsspillet sitt sålangt i dag.

31. minutt: 2-1 til Træff. En Steinkjer-spiller, Johan Edvart Iversen, beinet ballen opp i nettaket etter et flott forarbeid og hardt innlegg fra Anders Stavnesli.

37. minutt: Bytte Træff. Henrik Hjelle blir nødt å forlate banen. Inn kommer Alexander Øyangen Johansen.

43. minutt: Steinkjer må også gjøre et bytte, rett før pause. Målscorer Kim Rune Holmvik går ut, inn kommer Eirik Nordseth.

Pause: 2-1 til pause. Træff la om formasjon etter scoringa og byttet av Hjelle, og kom mer inn i kampen.

48. minutt: Gult kort til Træffs Eskil Kippersund Rønningen.

51. minutt: Gult kort til Træffs Rolf-André gundersen Bratli.

52. minutt: 2-2 etter at Daniel Viem Årdal klinket ballen opp i nettaket etter en dødball.

55. minutt: Bytte på steinkjer. Ut med Daniel Viem Årdal, inn med Ove Holmen

59. minutt: Bytte på Træff, Aleksander Cisic ut, og Alexander Andal Jonassen inn.

63. minutt: 3-2 Eskil Rønningen scorer på straffe for Træff. Udiskutabelt straffespark etter hands, selv om dommeren nølte litt og måtte ha hjelp av assistenten.

63. minutt: Bytte på Steinkjer, ut med Thomas Severin Hoddø Breistrand, inn med Bendik Opheim.

75.minutt: Med et kvarter igjen av kampen har Træff har vært nærmere 4-2 enn Steinkjer har vært utlikning etter straffemålet.

77. minutt: Bytte Træff, Ronny Farstad Fredriksen går ut, og erstattes av Alla Imad Eddin Abdallah

80. minutt: Stor Træff-sjanse etter godt forarbeid Jonassen på venstresida, men Kotlica  avsluttet på keeper.

90.minutt ++: Steinkjers Thomas Sivertsen med skudd i stolpen langt ut på overtid.

SLUTT: Træff dro land seieren.

Rune Ertsås er tilbake i Molde i dag, som kaptein for Steinkjer i 3. divisjonskampen mot Træff. Her fra ei MFK-trening i 2009. Foto: Bjørn Brunvoll