Cupen ble rammet av kollisjon med flere andre store turneringer i helga. Resultatet var at bare 90 lag deltok, en nedgang på hele 70 lag fra i fjor. Klubber fra Trøndelag var dominerende både i sportslige resultater og i antall deltakere.

Kraftig nedgang

«En av Norges artigste cuper», var arrangørklubbens slagord for å lokke klubber til Rosecupen. Det var ikke nok til å matche fjorårets rekordstore håndballcup. I fjor var 160 lag med og satte farge på håndballbyen. Even Røsok Dahl i cupledelsen tror han vet hvorfor de var sjanseløse mot fjorårets gode deltakelse.

Nesten ingen romsdalslag

Årets deltakerantall er også dårligere enn i 2015 da 120 lag tok turen til Molde. De aller fleste av lagene kom reisende fra Trøndelag. Fra distriktet var ingen andre med utenom arrangørklubben Molde HK.

Unntaket var Gossen som var med og spilte i den aller yngste jenteklassen. I likhet med J10 var stort sett alle de ti andre jente- og gutteklassene dominert av trønderklubber.

Banens beste i finalen

Arrangørklubbens 13-årsjenter var suverene i helga. De vant alle sine kamper, og trønderlaget Rapp Rosenborg måtte til slutt se seg slått med 20-8 i finalen. Ekstra stas var de for Alvilde Heggdal, som fikk premie av elitetrener Magnus Johansson.

– Det kom som en overraskelse, men det var kjekt å bli kåret til banens beste. Stas å vinne. Det viser at vi er gode og at all treninga har gitt resultater. Jeg føler at jeg har spilt bra i helga. Finalen var vår beste kamp. Nå skal vi trene masse fram til Danmark og Dana cup i sommer, sa en tilfreds Alvilde Heggdal etter utdelinga.

Molde HK er avhengig av en solid dugnadsinnsats for å gjennomføre en Rosecupen.

Mange med dugnadsånd

Turid Indbjør er blant dem som bruker mye tid på håndball. I helga var hun nok en gang på plass i Idrettens Hus.

– Det har blitt noen år. Jeg husker ikke tallet. Det er godt å være med og gjennomføre en turnering som går så knirkefritt. Det er artig å være med og registrere så mye godt humør. Heldigvis er det langt imellom de sure kommentarene. Årsaken til at jeg orker å stå på og bruke så mye tid, er at det er veldig flott og se så mange spillere, trenere og lagledere kose seg på turneringa, sier Turid Indbjør.

Finaleresultater

Her er finaleresultatene fra årets Rosecup: J12: MHK - Blindheim 5-4. J13 : Rapp Rosenborg – MHK 8-20. J14: Blindheim – MHK 12-11. J15: Gloppen 1 – Gloppen 2 14-15. J16: Ørland – Stjørdal 19-16. G12: MHK - Skaun 4-10. G14: Skaun - Ørland 14-7. G16: Skogn - Ørland 18-13.

Slo trønderne: Ikke var like suverene i noen av finalene som MHK J13. De slo Rapp Rosenborg 20-8. Foto: HUGO TINGVOLL
Tett finale: Blindheim-forsvaret klarte ikke stoppe Andrea Nesje Mørkedal. MHK-jentene vant J12-finalen 5-4. Foto: HUGO TINGVOLL
Tap på hjemmebane: Fredrik Vatne og resten av MHKs G13 tapte bronsefinalen. Pappa og trener Stian Vatne i bakgrunnen. Foto: HUGO TINGVOLL