Flere av MHK-spillerne har den siste tida signert nye avtaler med klubben. Rumenske Anca Stoica (22) fikk også tilbudet om å fortsette i Molde, men høyrekanten valgte å takke nei til tilbudet fra MHK.

Avskjedskamp mot Skrim

Lørdag spiller hun altså sin siste kamp for Molde, når Skrim Kongsberg gjester Idrettens Hus. 22-åringen tenkte seg om i lang tid før hun avslo Moldes tilbud, og innrømmer at det var et vanskelig valg å ta.

– Det tok meg egentlig et par måneder å komme til en avgjørelse. På et tidspunkt var jeg innstilt på at jeg skulle fortsette her. Det var mye fram og tilbake. Men det føles riktig å gjøre dette nå. Det skal bli godt å komme nærmere familien og kjæresten.

– Hvor langt unna var du å signere ny kontrakt med Molde?

– Det var ganske nært. Jeg hadde noen diskusjoner med de i klubben. Jeg tenkte at nå når det går så bra, så kunne jeg jo bare fortsette. Men det ble vanskelig med familien, så derfor ble det sånn, sier hun.

Stoica har etter hvert blitt en viktig brikke i MHK-laget, etter at hun ble hentet til klubben i slutten av oktober. Kantspilleren har satt inn 36 scoringer på sine kamper i 1. divisjon, og prestert på et stabilt nivå. I serien har hun, i likhet med trener Magnus Johansson, fortsatt til gode å tape en eneste kamp.

Hjem til familien

Hun pakker sakene og reiser hjem til Romania etter sesongslutt – noe hun ser fram til.

– Jeg har blitt godt kjent med jentene på laget, og jeg har det veldig bra her. Men nå gleder jeg meg også til å komme hjem. Når jeg kommer hjem skal jeg slappe av, og treffe venner og familie. Jeg skal fortsette å spille håndball, men det blir ikke i Romania. Men det blir nok et sted som ikke er langt unna.

Anca Stoica debuterte for Molde HK Elite i oktober, men vil nå dra til en klubb nærmere familie og kjæreste i Romania. Foto: Bjørn Brunvoll