MOLDE: Moldes damelag sikret opprykk med seieren mot Fredrikstad sist helg. Nå venter Skrim Kongsberg i sesongens siste seriekamp. Der blir det gratis inngang og gratis kake. Sparebanken Møre betaler for billettene til alle som møter opp i Idrettens Hus.

Håndballsponsor i 15 år

– Vi vil bidra til å fylle opp tribunen under den siste kampen som spilles i Idrettens Hus, dette blir jo også en litt historisk dag. I tillegg er dette en viktig kamp for både motstanderen og et annet lag (Fredrikstad), så det bør være bra med folk og stemning selv om Molde allerede er klare for opprykk. Vi vil også bidra til å senke terskelen for å gå på håndballkamp. Jeg tror mange ikke vet helt hva dette damelaget har å by på. Nivået på banen og opplevelsen i hallen kan være interessant for flere, sier banksjef Bjørn Brunvoll.

– Banken har sponset Molde Håndballklubb i rundt 15 år. Hvorfor er dette en merkevare det er interessant å støtte?

– Vårt utgangspunkt har vært å støtte breddehåndballen, og så har det utviklet seg et toppnivå over tid som er motiverende for hele miljøet. I likhet med MFK er vi nå hovedsponsor både for toppsatsinga og breddeklubben.

– Hva tenker du om at elitesatsinga i Molde HK nå er tilbake i landets øverste divisjon?

– For fire-fem år siden kom Carl Henrik (Indbjør) og Per (Gjerde) til meg og sa at de hadde tenkt å skape et damelag som skulle bli blant de beste i landet. Da var de på tredje nivå. Vi valgte å bli med på denne satsinga, selv om vi ærlig talt syntes det var en ambisiøs plan. Men de har lyktes, og de har nok lært mye etter forrige sesong i eliteserien. Nå har de største talentene i klubben blitt noen år eldre, og jeg tror dette vil skape en sterk lokal profil framover, sier Brunvoll.

Forhandler om ny avtale

Sparebanken Møres toårige avtale som generalsponsor går ut etter denne sesongen, men blir trolig fornyet. Den økonomiske rammen er ikke kjent.

– Vi er i positiv dialog med klubben, og begge parter har et mål om å lande en ny avtale i løpet av kort tid. Det gjenstår fortsatt et par avklaringer før vi vil legge fram et forslag.

– Hva betyr det at Kjell Inge Røkke kommer inn som økonomisk støttespiller i satsinga?

– Vi har som sagt vært med hele tida, men jeg synes det er veldig positivt at han nå går inn i dette. Ingen bidrar så mye som han i lokalområdet, det har utrolig stor betydning. For oss som hovedsponsor gir det ekstra motivasjon at Røkke går inn i håndballsatsinga i Molde. Det øker sannsynligheten for at klubben kan etablere et topplag, og jeg tror at det vil bidra til at de lokale sponsorinntektene vil øke, sier Bjørn Brunvoll.

Skal feire på Aker stadion

Sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK Elite håper så mange som mulig tar turen til Idrettens Hus lørdag.

– Vi er glade for at banken vil hedre jentene og gratulere dem med opprykket. Det blir gratis inngang og gratis kake til alle som kommer. De har vært med som støttespiller i minst 15 år og har betydd mye for utviklinga vår. Nå håper vi selvfølgelig på en ny og enda bedre avtale i eliteserien, sier han.

Lørdag blir det en markering før kampen og noen hilsninger i pausen. Etter kampslutt blir det ikke offisielt program.

– Kampen kan være over nærmere 17.30 og mange vil sikkert se Rosenborg – Molde på tv klokka 18. Det vil vi ta hensyn til, sier Indbjør, som selv skal avslutte speakerjobben i Idrettens Hus og dra rett i studio for å kommentere fotballkampen på 1FM.

Molde HKs spillere, støtteapparat og frivillige skal feire opprykket med samling i restauranten på Aker stadion lørdag kveld.

– Selv om kampen ikke har stor betydning for oss, har den betydning for om Skrim eller Fredrikstad rykker direkte opp sammen med oss. Jentene vil uansett avslutte sesongen med seier, og Magnus (Johansson) er ubeseiret siden han tok over som trener. Jeg vet at det er viktig for ham personlig å fullføre den statistikken, sier Indbjør.