MOLDE: Obaidli pådro seg en rift i leddbåndet i det ene kneet på trening for to uker siden. Hun var ikke på banen i bortekampen mot Pors, og var ikke med i troppen mot Fredrikstad.

– Var det et bevisst valg at dere holdt skaden din hemmelig?

– Det var noe vi valgte å ikke snakke om i forkant, ja. Det var greit at Fredrikstad ikke fikk forberede seg på at vi måtte spille litt annerledes, sier hun.

Dersom MHK hadde tapt, ville hun også vært uaktuell i den siste avgjørende toppkampen mot Skrim Kongsberg lørdag. Søndag satt hun på benken i Idrettens Hus, og fulgte opprykksdramaet på nært hold.

– Vi fikk en vanskelig start på sesongen, og det vi har gjort etterpå er helt fantastisk. Jeg er utrolig stolt av den jobben de andre jentene gjorde på søndag, sier 24-åringen.

Hyller trenerens betydning

26-23-triumfen gjør at eliteserieplassen er trygg allerede før møtet med Skrim Kongsberg. Derfor kostet jentene på seg en ørliten feiring søndag kveld.

– Det ble en samling etter kampen med spillere, styre og støtteapparat. Det var kjekt.

– Hvem skal ha mesteparten av æren for denne snuoperasjonen?

– Den skal fordeles på mange. Alle spillerne har stått på knallhardt hver dag. Styret har gjort alt for at vi skal lykkes. Og Magnus Johansson kom inn og gjorde en fantastisk jobb.

– Hva har han gjort som trener?

– Måten han framstår på er det bare å ta av seg hatten for. Han har så mye erfaring, engasjement og positivitet. Magnus fant «djevelen» i oss, og ga oss trua på oss sjøl. Det er han som skal ha mest ære av alle, sier Obaidli, som selv har vært en svært viktig forsvarsbrikke.

Tre søstre på lag i eliteserien

Hun er sikker på at Molde HK kan etablere seg i eliteserien med litt større sponsorinntekter og noen nye spillere.

– Jeg synes vi fortjener å være i Grundig-ligaen. Jeg gleder meg veldig, veldig mye til neste sesong. Det blir helt vilt å spille eliteserie på hjemmebane, sier Sherin. Hun møtte MHK som Sola-spiller i den øverste divisjonen forrige sesong.

– Og nå blir det endelig tre blad Obaidli i eliteserien for MHK?

– Dette er en stor drøm vi har hatt siden vi var små jenter. Nå får vi snart oppleve det. Vi gleder oss enormt til å se hva vi kan få til sammen med resten av laget, sier eldstesøstera.

– Hvor godt kan dette laget bli?

– Jeg tror vi kan klare sluttspillplass i første sesong, sier Obaidli, som dermed mener MHK kan bli blant de åtte beste.

– Hvis vi får inn de riktige forsterkningene, kan vi kjempe på øvre halvdel, sier Obaidli. Hun fortsetter som assistentlærer ved barneskolen på Kleive.

– Jeg kommer nok til å jobbe ved siden av håndballen selv om vi rykker opp. Men målet er å få til en hverdag der jeg alltid har tid til to treninger, sier Sherin Obaidli dagen etter opprykksfesten. Og noen timer før egentrening på helsestudio.