Franske Renault er i allianse med Nissan faktisk Europas nest største bilkonsern. Renault pøser ut nyheter i alle klasser og kategorier, men fortsatt er det slik at en nyere Renault er en sjeldenhet å se langs veger i Romsdal. Årø Bilsenter satser på å gjøre noe med dette. De begynte som Renault-forhandler i slutten av januar, og har altså holdt på i bare halvannen måned.

– Det er ikke tvil om at Renault er et merke som må bygges opp igjen i Molde og Romsdal, etter flere år uten forhandler. Det er ikke gjort over natta. Det vi kan si er at vi merker stor nysgjerrighet, det er en positiv respons i markedet. Ikke uventet er det elbilen Zoe vi har solgt mest av hittil, sier selger Sveinung Julnes.

Så det Zoe

Den lille elektriske Renaulten til rundt 250.000 kroner har en oppgitt rekkevidde på 40 mil. Som alltid er realiteten noe mer realistisk, men Julnes sier at 30 mil ikke er noe problem.

– Vår ambisjon er å selge 30 Renault Zoe innen utgangen av året. Hittil har vi solgt 7-8 nye Renault. Det er absolutt en godkjent start. Vi er i en startfase, folk må bli kjent med Renault igjen, fastslår Julnes.

Det er ingen tvil om at Renault satser på design. De lager biler som skiller seg litt ut i mengden. Ta nye Talisman stasjonsvogn. Eller nye Megane. For ikke å glemme bilen som lanseres i Norge i disse dager, sjuseteren Grand Scenic.

– Kjempespennende! De store familiefrakterne er et segment som har dalt litt, det er store SUV-er som har tatt markedsandeler. Sjuseterne ble litt kjedelige, kanskje. Renault har gjort noe med det, mener Sveinung Julnes.

Virker svært lovende

Bilen var ikke klargjort for prøvekjøring, men det ser på alle måter svært lovende ut. Det ligger i kortene at dette er komfort i ypperste klasse. Og interiøret er direkte fristende, med seter som man bare får lyst til å bli sittende i. Renault har gunstige priser og mye utstyr, denne starter på 356.000 kroner for en 1,5 liters turbodiesel med 110 hk. Skal man ha samme motor med automatgear og ekstrem utstyrspakke, kommer prisen på 401.000 kroner, eksklusiv vinterhjul.

Renault Grand Scenic har fantastiske seter og stor interaktiv skjermløsning, som mange andre nye Renault. Foto: Eirik Heen