Bergmesteren Raudsand konkurrerer nå med Bjørn Rune Gjelsten-eide Noah, som vil bygge et anlegg i Brevik i Telemark.

Umiddelbar respons

Daglig leder Harald Storvik i Bergmesteren Raudsand, hvor Veidekke-konsernet er inne med 50 prosent som medeier, orienterte om planene – og fikk umiddelbart positiv respons fra de tilstedeværende stortingsrepresentantene.

Sterk motstand

– Det blir et politisk valg om det blir Brevik eller Raudsand. Vi mener at Raudsand er langt bedre egnet. En må sørge for å legge deponiet på en plass hvor det ikke er folk i nærheten. Og vi er velkomne i Nesset kommune, sa Harald Storvik, som selv er medeier i Bergmesteren Raudsand AS.

Han viste til at det i Brevik er sterk motstand mot planene om deponi for lagring av farlig avfall, og viste til at Telemark-benken på Stortinget samlet er imot.

Etter orienteringa fikk Harald Storvik støtte for planene på Raudsand fra Mørebenkenrepresentantene.

– Tar utfordringa

– Jeg tar utfordringa, sa Else- May Botten (A), som vil ta opp spørsmålet om statens opprydding i deponiene på Raudsand med næringsministeren i Stortinget.

– Her må Mørebenken stå samlet for å få på plass deponi for farlig avfall på Raudsand. Jeg går helt og fullt inn for det, sa Else-May Botten.

Optimistisk ordfører

– Jeg er positiv etter denne dialogen, hvor en samlet Mørebenk oppfatter budskapet og vil jobbe for det beste for fylket, sier Nesset-ordfører Rolf Jonas Hurlen (H).

– Telemark-benken på Stortinget går imot deponi i Brevik?

– Ja, stortingsrepresentantene fra Telemark er imot Brevik, og jobber for vår sak. Det er seriøse aktører som er på banen her, med Veidekke. Det er brukt mye penger på utredningsarbeidet som de er i gang med. Enda mer penger vil bli brukt. Her er det seriøsitet fra ende til annen, sier Rolf Jonas Hurlen.

Fra veg til sjø

Harald Storvik framholdt at deponiet på Raudsand vil gi forsvarlig miljømessig lagring i fjellhaller som ligger i god berggrunn. Han sa at deponiet vil bli liggende i god avstand fra bebyggelse i tråd med EUs -krav. Han opplyste for øvrig at det er etablert et samarbeid med Omya Hustadmarmor, som en regional aktør.

Bergmesteren på Raudsand. Foto: Øivind Leren