– Historien om hvalen gjorde inntrykk på oss

Naturbruk-elever fra Fræna vgs. har planer om å leve av havet. De vil ha en kyst som ikke er full av miljøfarlig plastavfall. Før helga var det ryddeaksjon på Julshamna. Dette skal de gjenta flere ganger.

Fylte mange sekker – Vi fant en god del søppel og mye plast, men jeg hadde regnet med at det var enda mer å finne, sier elev Celine Hol (16) fra Åndal i Fræna. – Vi skal ha flere slike ryddedager, fastslår hun.  Foto: Eirik Heen

Pluss +

Plastavfall i havet er et stort miljøproblem som er blitt aktualisert etter historien om den syke hvalen som måtte avlives på Sotra. De fant over 30 plastposer i hvalens mage. Enorme mengder plast blir kastet på havet, og dette er svært skadelig for fugl og fisk. Forsøplingen er også svært skjemmende i strandsona.