– Dette kan bli en katalysator for prisnivået på nye, store eneboliger i Molde, sier megler Emil Hollingen.Eneboligen  som er bygd i 2012 ligger på en 1215 kvadratmeter stor tomt i Eikremshagen, ca. seks kilometer øst for sentrum. Huset har dobbel garasje, et primærareal på 339 kvadratmeter og et bruksareal på 399 kvadratmeter. Boligen har en utleieleilighet med to soverom. I hoveddelen er det tre bad og 6 soverom. Prisen er satt til 9,5 millioner kroner.

– Er dette den dyreste eneboligen som er lagt ut for salg i Molde?

– Det er ikke den dyreste boligen som er lagt ut, men ingen er blitt solgt tidligere til denne prisen. Hvis den selges til 9,5 millioner kroner blir den den dyreste eneboligen som er solgt i Molde,   sier eiendomsmegleren hos Notar i Molde.

– Hva gjør boligen så dyr?

– Det er en stor bolig med veldig høy standard, blant annet med luft til vann varmepumpe for hele huset.  Det er et smarthus  der alt det elektriske styres fra smartpanel på veggen. Huset har tre bad, stort HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer og stor jacuzzi som medfølger på den store takterrassen. En treroms utleieleilighet og beliggenheten med panoramautsikt, trekker også prisen opp.

– Hvordan er markedet i Molde for så dyre eneboliger?

– Det blir spennende å se hvordan markedet responderer. Det er bygd mange dyre, flotte, store eneboliger i Molde de siste årene øst i byen, men få har hittil blitt lagt ut for salg.  Dette kan bli en katalysator på prisnivået, sier Emil Hollingen.

Stor interesse

Megleren forteller om stor interesse etter at annonsen kom på Finn for to dager siden. Mange har vært inne for å se annonsen, og det har vært noen henvendelser til meglerkontoret.

– Det er klart det blir en viss nysgjerrighet rundt en slik bolig. Det er mange som følger med i boligmarkedet. På visning får vi se hvor stor den reelle interessen er, sier han.  Rolig marked. Prisantydning på boligen er satt lik verditakst.

– Hva har nedgangstider ha å si for prisen boligen kan bli solgt for?

– Det er klart en slik bolig krever god betalingsevne..  Samtidig  er utleieleiligheten med  å gjøre boligen mulig å finansiere til en høy pris.  Men vi merker jo generelt at markedet er rolig.  Det er fortsatt prisstigning i Møre og Romsdal, men veksten er lav. Vi må jobbe knallhardt med hvert salg. Mgelerjobben er viktigere enn noen gang for å sørge for gode avtaler for selgerne, forklarer Hollingen.

– Hvor ligger smertegrensa nå for hvor høy pris en bolig i Molde kan selges for?

– Det er vanskelig å si, siden vi ikke har hatt lignende hus for salg. Kvadratmeterprisen for denne boligen er ca 28.000 kroner, som ikke er spesielt høyt. Kvadratmeterpris for nye leiligheter kan ligge langt over dette, sier Hollingen.