Prosjektet er kostnadsberegnet til cirka 350 millioner kroner, og vil stå ferdig sommeren 2018. Vedtaket om å gå videre med utbyggingen av 92 boliger i Strandgata 4–6, ble nylig fattet styret i Brunvoll Holding AS og Brunvoll Strandgata AS.

Suksess

– Dette blir en suksess. Vi er svært godt fornøyde med salget i Brunvollkvartalet. Hadde vi solgt thrustere for like mye i løpet av to måneder, ville det vært meget bra. Vi har nå solgt det banken krever for å åpne byggelånet, sier administrerende direktør Terje Dyrseth i Brunvoll Holding AS og Brunvoll Strandgata AS.

Han opplyser at 43 av 92 leiligheter er solgt. Summen på 230 millioner kroner, utgjør om lag 60 prosent av verdien av prosjektet.

Spredning i salget

– Det er veldig god spredning i salget av leiligheter, både når det gjelder størrelse – og fordeling på byggene. Det er ingen bygg son blir liggende «brakk», sier Terje Dyrseth.

– Når starter rivingen av de eksisterende bygningene på tomta?

– Rivingen starter i løpet av september. Det gjenstår å gjøre ferdig en endelig kontrakt med totalentreprenøren. De fleste formaliteter er nå på plass og Molde kommune har gitt rammetillatelse til å kunne starte opp utbyggingen. Alle tillatelser skal være på plass i september måned, sier Dyrseth.

Klart for realisering – Vi har nå solgt det banken krever for å åpne byggelånet, sier Terje Dyrseth i Brunvoll Holding AS og Brunvoll Strandgata AS. Foto: Bjørn Brunvoll

Sjøfronten

Med dette vil også Molde kommunes prosjekt «Sjøfronten II» kunne realiseres. Den vil gi et verdifullt tilskudd til oppgradering av sjøfronten og bomiljøet i Molde.

– Det er veldig positivt at Molde kommune har sett muligheten i sjøfronten, hvor det blir lagt til rette med ny gangbru over Moldeelva, som skal treffe gangvegen vi skal opparbeide på sørsida av Brunvollkvartalet. Det blir en fin strandpromenade, med et parkmessig område mye større enn det vi hadde planlagt. Det vil bety veldig mye både for prosjektet og for Molde by at vi får denne sjøfronten, sier Terje Dyrseth.

Kommunen forutsatte at Brunvoll skulle legge inn seks millioner kroner i sjøfronten.

– Vi legger egentlig inn mer. Totalt dreier det seg om cirka 15 millioner kroner, sier Dyrseth.

Utbyggingen gjøres i regi av Brunvoll Strandgata AS. DnB står for byggelånsfinansieringen.

Industrihistorie

Brødrene Brunvoll Motorfabrikk AS ble startet opp på Harøya i 1912. Bedriften flyttet til Molde i 1918, og siden den gang har Brunvoll drevet sin industrivirksomhet på området i Strandgata.

– Gjennom navnet «Brunvollkvartalet» kan 100 år med stolt industrihistorie i Molde bæres videre – og kanskje minst like viktig – med dette prosjektet bidrar Brunvoll til at Molde sentrum blir et attraktivt og aktivt sentrum, sier Terje Dyrseth.

43 av 92 leiligheter i Brunvollkvartalet er solgt. Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor AS