Roger Sekkenes (39) vant det 9,8 mil lange Atlanterhavsrittet.

– Det er ekstra kult å vinne her, sier Atlanterhavsrittet-vinner Roger Sekkenes fra Sekken. Han sykler for trondheimsklubben CK Victoria, og kom i mål på 2.27,24.

– Den siste bakken var beintøff, sier Roger Sekkenes (39) fra Sekken, bosatt i Trondheim.

Sekkenes har akkurat tråkket i mål som førstemann i Atlanterhavsrittet, etter å ha fått kjørt seg opp Sandhaug-bakkene i Eide. CK Victoria-rytteren klokker inn på 2.27,24, 12 sekunder før Maxim Golev fra Felgen CK Trondheim og 42 sekunder før James Hooker fra Ålesund og Omegn CK.

– Dette var årets første seier i fellesstart, og det smakte veldig godt. Jeg sykler aktivt i masterklasse i Midt-Norge, og det er ekstra kult å vinne her, smiler Sekkenes, som har bodd i Trondheim siden 2007.

Ventet på fjerdemann

Atlanterhavsløpet har vært arrangert nesten årlig siden starten av 90-tallet, og det er Eide ILs sykkelgruppe som står bak det 9,8 mil lange løpet. Rytterne starter ved Eide stadion, sykler til Atlanterhavsveien, rundt Averøya og tilbake. Sekkenes spøker med at det var «motvind hele vegen».

– Motvinden snudde til dere skulle tilbake?

– Ja, det pleier å være sånn. Hehe.

– Hvordan vil du oppsummere løpet?

– Vi var 10-12 stykker i et brudd fra Storseisundbrua på veg mot Averøya. Det gikk litt i rykk og napp, og vi syklet lenge fire sammen. En av rytterne (Michael Hoem Brunsvik) punkterte, og vi ventet på ham to ganger så han fikk fylt luft. Men vi var enige om ikke å vente den tredje gangen, sier Sekkenes.

Ingen damer

Årets Atlanterhavsritt hadde 37 syklister påmeldt i konkurranseklassen. Ingen av dem var kvinner.

– Jeg er overrasket over at det ikke var noen damer med. Det pleier å være 5-6 stykker, sier leder Renate Heilevang i sykkelgruppa.

Heilevang er strålende fornøyd med den solfylte ramma rundt arrangementet.

– Vi har hatt ritt i regn og blest tidligere, men dette er det beste!

– Talent, vet du. I barne- og ungdomsklassene var det til sammen 36 ryttere, som syklet løyper med varierende lengde. Blant dem var en tøff trio, bestående av Eide IL-utøverne Iver Nås (12), Vegard Kristiansen (12) og Nicolai Brovold Lysgård (11). De har syklet siden de var små. Men ikke nok med det:

– Vi er født uten støttehjul, sier Iver.

– Såpass!

– Talent, vet du, sier Vegard.

---

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!