Bud er Norges BMW-hovedstad. I helga kom det folk fra hele landet og fra utlandet. Både Polen og Sverige var representert med egne BMW-kolonier. Godt over 600 biler var utstilt, og Morgan Vøien fra arrangør GS Bildeler tror at det var rundt 3000 publikummere innom bare lørdag.

- Helt topp!

Det kan sikkert være delte meninger om denne typen bilshow, men folk vi snakket med fra Bud var udelt positive.

– Absolutt helt topp! Alt det de får til, og så mye folk og bil! All ære til GS som står bak dette flotte arrangementet som setter Bud på kartet. Bare positivt, sier Kjellaug Gjerde og Anne Marie Myren.

En folkefest

For fotballjentene i Bud IL var det også en stor dag. De arrangerte kafé og solgte også kaffe og bakst gatelangs.

– Dette er gode inntekter for jentelaget som skal til Norway Cup. BMW-treffet er en folkefest og et veldig bra tiltak her i Bud, sier Stig Arne Solheim fra Bud IL.

- Verdt alt av innsats

Morgan Vøien fra GS Bildeler forteller at det ligger massivt arbeid bak et så digert treff, men at det er verdt alt av innsats og forarbeid.

- Det er utrolig stas og veldig artig for oss som arrangører. Det er helt utrolig hvor stor oppslutningen er. Treffet blir bare større og større, det er skikkelig utfordrende å få plass til alle bilene i lille Bud sentrum. Men det går alltid bra. Årets treff er det desidert største, og karavanen til Atlanterhavsvegen var spektakulær som alltid, sier Vøien.

- Hvordan får dere til en slik braksuksess i lille Bud?

- Det er jo her GS-eventyret startet, og treffet trekker nå BMW-eiere fra hele landet. Og fra utlandet. Så noe må vi gjøre riktig. Bud må være et perfekt sted å arrangere landstreff, for dette handler om så mye mer enn BMW. Det er noe med naturen og kulturen her, det lille fiskeværet. Det er eksotisk for mange. Derfor kommer så mange til Bud. Det er en flott opplevelse som nå også TV2 kom for å dekke. Vi blir stadig mer kjent. Det er positivt for GS og ikke minst for Bud, sier Morgan Vøien.