Faren i familien er siktet for å ha drept kona og to voksne barn, før han deretter skal ha tatt sitt eget liv. Navnene på ofrene frigis i samråd med de pårørende.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen sier til NTB at de nå jobber med å undersøke hva som kan ha vært motivet bak det som skjedde. Foreløpig er det for tidlig å gi svar på det.

– Gjennom etterforskningen er det vårt ansvar å gi så mange svar som mulig til de etterlatte, sier politiadvokaten.

Politiet skal blant annet undersøke helsehistorikken til både siktede og ofrene. Svane Mathiassen sier det ikke har kommet noen bekymringsmeldinger rundt siktede som politiet har hatt kunnskap om.

Tidligere har politiet slått fast at de tre drepte ble skutt mens de sov. Obduksjonsrapporten viser at alle døde momentant av skadene.

– Gledesspreder

Lokalsamfunnet er i sjokk og sorg over hendelsen, har ordfører Solveig Vestenfor tidligere sagt. Torpo er en liten bygd med om lag 400 innbyggere, der alle kjenner alle.

Sander Slaatten (22) hadde jobbet i fire år som lastebilsjåfør. Han beskrives som en gledesspreder.

– Han var en sånn naturlig gledesspreder på morgenen. En fyr med et smil om munnen, som alltid hadde godt humør og som kom med morsomheter. En godgutt, sier daglig leder Finn Arne Sundbrei i lastebilselskapet der Sander jobbet til VG.

Signe Slaaten (18) satt i elevrådet på Gol videregående skole, der hun gikk tredje året. Rektor Anita Ulsaker ved skolen sier skolen vil være preget av tapet av Signe i lang tid framover. Hun beskrives som en omsorgsfull person.

– Hun var en solid, pliktoppfyllende elev som var til stede hele tiden. Hun viste stor interesse for skolen, og var en del av en tett og nær vennegjeng på skolen, sier hun til TV 2.

– Godt likt

Moren Inngunn Slaatten (53) jobbet som lærer på Torpo skole.

Tidligere rektor Per-Egil Kolsrud ved Torpo skole sier til Hallingdølen at han har veldig mye positivt å si om henne.

– Jeg har veldig mye positivt å si om Ingunn. Hun var pliktoppfyllende, gjorde jobben og var godt likt blant elevene, sier han til avisen.

Åpner kirken

Skjærtorsdag 28. mars klokken 11 blir det sørgegudstjeneste i Torpo kirke etter tragedien som rammet lokalsamfunnet. Sørgegudstjenesten er forbeholdt de sørgende og lokalbefolkningen, understreker kirken.

– Dette er en hendelse som rammer både små og store i lokalsamfunnet med sjokk og fortvilelse. Kirken ønsker å gi et rom til denne kollektive sorgen og hjelpe til med å sette ord på det meningsløse. Å stå sammen i det mørke og tunge, kan lette litt, sier biskop Jan Otto Myrseth, som vil delta i sørgegudstjenesten.

Helge Hartz er engasjert som bistandsadvokat for de pårørende. Han sier til Dagbladet at de ikke vil kommentere saken nå.

– Etter samtale med de pårørende, er vi blitt enige om at det ikke er ønskelig å gi noen kommentar til saken per nå, sier han til avisen.

Håper på svar

Politiet skal i tiden fremover fortsette arbeidet med vitneavhør og gjennomgang av elektroniske spor. De håper dette kan gi politiet og de pårørende viktige svar.

Sidsel Katralen, som er siktedes forsvarer, sier til VG at hun håper politiet kommer til bunns i saken.

– For hans ettermæles skyld er det viktig at alt kommer fram. Han har pårørende han også, han er sønnen til noen, han er broren til noen, sier Katralen til VG.

Politiet mener drapene skjedde natt til lørdag.