Ifølge politisjef Stacey Graves i Kansas City-politiet ble minst 22 personer skutt. Politiet jobber for å kartlegge motivet bak skytingen.

– Betjenter tok to mennesker inn i varetekt og ga umiddelbart livreddende førstehjelp til ofre. Vi vet at ett av dem har mistet livet, sa hun på en pressekonferanse onsdag kveld.

Brannsjefen opplyser ifølge Reuters at åtte av de sårede har livstruende skader.

Politiet meldte første å ha pågrepet to væpnede personer, før de senere meldte om en ytterligere pågripelse. Politiet sier at de har gjort beslag av flere våpen.

Sjokkerende videoer

I sosiale medier er det spredt sjokkerende videoer, blant annet folk som gjør hjertekompresjoner på et skuddoffer, mens en annen person som tilsynelatende vrir seg i smerte, vrir seg på bakken ved siden av.

En annen video synes å vise sivile personer som overmanner en skytter.

Graves uttrykte sinne flere ganger på pressekonferansen.

– Jeg er sint for det som skjedde i dag. Folkene som kom til denne feiringen, burde kunne ha ventet seg et trygt miljø, sa hun.

Skytingen utenfor Union Station skjedde trass i at mer enn 800 politibetjenter var i bygningen og rundt i området, blant annet på takene av flere bygninger, sier ordfører Quinton Lucas. Han var der med sin kone og mor, og måtte løpe for dekning da det ble åpnet ild.

– Jeg tror dette er noe som alle oss som er foreldre, som bare er vanlige folk som lever livet, må bestemme hva vi ønsker å gjøre med, sier Lucas til nyhetsbyrået AP.

– Parader, folkemøter, skoler, kinoer. Det virker som at nesten ingenting er trygt, legger han til.

Feiring ble ødelagt

Videoopptak viser kaotiske scener utenfor stasjonen idet politibetjenter stormet inn i bygningen mens folk som hadde feiret Super Bowl-seieren, søkte ly.

Kansas City Chiefs vant 25 - 22 på overtid over San Francisco 49ers i den amerikanske fotballfinalen natt til mandag norsk tid.

Kansas City Chiefs ble dermed Super Bowl-mestere for andre år på rad og tredje gang på fem år.

– Vi er virkelig bedrøvet over den meningsløse volden som fant sted utenfor Union Station på slutten av dagens parade og folkefest, sier laget i en uttalelse.