– Hun løslates da bevisforspillelsesfaren er redusert. Politiet mener å ha kontroll på våpenet som er benyttet, sier politiinspektør Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Mistankegrunnlaget mot kvinnen, som er i 70-årene, er ikke svekket, ifølge politiet.

Politiet har tidligere opplyst at mannen som ble funnet død 30. desember i fjor, døde av et skudd i hodet. Han var i 70-årene.

Fant tomhylse i kommode

Våpenet som politiet mener ble brukt, ble funnet i fritidsboligen til samboerparet, og politiet har hatt det i noen uker.

– Våpenet ble funnet kort tid etter at kvinnen ble pågrepet av politiet. Det ble sendt inn til analyse hos Kripos. Det er først nå vi har resultatet av disse analysene. De viser at vi med stor sannsynlighet har funnet våpenet som ble brukt til å avfyre det dødelige skuddet, sier Klauseie til Østlendingen.

Politiet opplyser at våpenet er en .22 kaliber håndpistol, ble funnet i et våpenskap i hytta og var lovlig oppbevart.

Klauseie sier til Dagbladet at politiet har funnet en tomhylse i en kommode på hytta, og at den nå sjekkes opp mot det antatte drapsvåpenet.

Ingen andre mistenkte

Det var den siktede kvinnen som ringte AMK og varslet om dødsfallet. Politiet opplyste at mannen hadde et lite sår i hodet som politiet reagerte på, og at det derfor ble besluttet obduksjon.

Kvinnen har tidligere nektet straffskyld og sagt at hun ikke vet hvordan samboeren døde.

Det er ingen andre mistenkte eller siktede i saken, ifølge politiet, som 12. januar meldte at de hadde startet drapsetterforskning etter det som ble betegnet som et mistenkelig dødsfall.

Mener politiet bør henlegge saken

Kvinnens forsvarer, advokat Helge Hartz, mener at politiet nå bør henlegge saken. Han tror mannen som ble funnet død, tok sitt eget liv, og at våpenet som politiet mener er brukt, ikke var fjernet.

– Mye kan tyde på at det er flyttet av henne. Uten at hun forsto at våpenet var brukt av ham til å ta sitt eget liv. Det var ingen mistanke om selvmord da han ble funnet. Først etter ti-elleve dager, da kroppen ble obdusert, ble kulen funnet. I vanvare ryddet hun trolig våpenet inn i våpenskapet, fordi hun ikke forsto at han var skutt, sier han til Glåmdalen.

Politiet har tidligere i etterforskningen presentert tre teorier, hvorav en av dem er at mannen kan ha tatt sitt eget liv.