Ny ordning skal øke rekrutteringa til reiselivsnæringa:

Ingeborg (17) skal være lærling i tre ulike bedrifter

Møre og Romsdal fylkeskommune har gjennom midler fra fylkestinget satt i gang «Prosjekt reiseliv».

NY ORDNING: Ingeborg Bytingsvik (17) er en av de første som prøver ut den nye ordninga for lærlinger i reiselivsnæringa, satt i gang av Møre og Romsdal fylkeskommune. Her sammen med hennes fagansvarlig Eldbjørg Lamvik i Romsdalsmuseet.  Foto: Katharina Hovde

Næringsliv

– Fylkeskommunen har både hatt problemer med å få tak i nok lærebedrifter, med å gi lærlingene bred nok praksis og med å skaffe nok lærlinger. Vi har mange reiselivsbedrifter i fylket, men de er små, og de fleste har en kort og intens sesong og verken tid eller råd til å ansette en lærling i to år. Lærlingene har typisk nok blitt stående i resepsjonen, sier seksjonsleder for opplæring i bedrift i fylkeskommunen, Bjørnar Loe.