Streamer fotball, 17. mai og andre lokale begivenheter

Konsernet styrker satsinga på streaming - etablerer senter på Nordvestlandet

Polaris Media oppretter streamingsenter i Ålesund. Det blir et kompetansesenter for Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten og konsernets 42 andre mediehus i Norge.

Videojournalist Stig Vågnes i Sunnmørsposten har det siste året arbeidet med å tilrettelegge for mer og bedre streaming i Polaris Media. Nå skal han stå i spissen for å bygge opp et eget kompetansesenter for direktesendinger.   Foto: Polaris Media

Næringsliv

Polaris Media styrker sin satsing på levende bilder og direktesendinger. Derfor får Sunnmørsposten oppgaven med å etablere et kompetansesenter i Ålesund med fire nye stillinger, skriver Polaris Media i en pressemelding.

Senteret skal tilby opplæring og sikre støtte i planlegging og gjennomføring av direktesendinger. Dette vil særlig bli rettet mot de mange små og mellomstore mediehusene i konsernet.

– Det nye senteret er en viktig strategisk satsing for Polaris Media. Streaming er i sterk vekst, og mange av våre mediehus har allerede høstet mange positive erfaringer, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Avisene sender fotball direkte

Blant annet er det sendt en rekke fotballkamper både fra topp og bredde de siste årene, og mange mediehus har sendt direkte fra små og store nyheter, påpeker han.

– Dette har blitt svært godt mottatt av abonnentene. Nå ønsker vi å legge til rette for at våre mediehus kan styrke seg ytterligere på dette området, sier konsernsjefen i meldinga.

Polaris Media har 44 mediehus med 330.000 abonnenter i Norge, og konsernet legger stor vekt på redaksjonell utvikling.

Pioner på streaming

Sunnmørsposten har vært pioner på streaming og har bygget opp verdifull kompetanse gjennom mange år. Det siste året har videojournalist Stig Vågnes vært engasjert i en prosjektstilling i konsernet for å støtte andre mediehus som ønsker å utvikle sine direktesendinger, skriver konsernet.

Erfaringene viser at det er stor etterspørsel etter bistand til opplæring og teknisk support, og at flere ønsker fellessatsinger.

– En sentral videohub vil gi nødvendig støtte og trygghet slik at flere kan streame oftere, sier prosjektleder Stig Vågnes.

I drift på sensommeren

Senteret skal etter planen være i drift fra sensommeren. Det blir en integrert del i Sunnmørspostens nye lokaler i Pir-bygget, der det legges opp til samspill mellom ulike kreative og innovative selskaper.

– Det er svært gledelig at Polaris Media velger å etablere dette senteret hos Sunnmørsposten i Ålesund, og vi ser fram til å komme i gang med arbeidet, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten i pressemeldinga.

Og:

– Direktesendte nyheter er blitt enda viktigere under pandemien. Konserter, 17. mai-feiring, fotballkamper, litteratursamtaler, møter og andre lokale hendelser er blitt formidlet med levende bilder. Dette har bidratt til å skape fellesskap i ei vanskelig tid. Å utvikle nye fortellermåter og formater er med på å styrke mediehusenes samfunnsrolle. Streaming gir mange muligheter, og de som ansettes i senteret, får være med på å forme framtiden på dette området.