Pålagt å rydde tonnevis av avfall i tolv år: – Frykter at det offentlige må ta regninga etter konkursen

Fagleder Christian Dahl hos miljøavdelinga til Fylkesmannen opplever at Miljøservice Eide AS har fått mange muligheter til å ta ryddejobben på opptil 1000 tonn med søppel på eiendommen deres. Nå er det store spørsmålet hvem som må betale for ryddejobben etter at firmaet meldte oppbud.

ENORM RYDDEJOBB: Det vil trolig koste litt å rydde opp på tomta til Miljøservice Eide AS. Hvem som skal betale vites ikke.   Foto: Joachim Constantin Høyer

Næringsliv

Helt siden 2008 har Fylkesmannen krevd at Miljøservice Eide AS må komme i mål med ryddejobben på opp til 1000 tonn med søppel på virksomhetens industrieiendom i Eide. I sommer var siste frist etter stadige utsettelser, og oppryddingen måtte skje før 10. juni. Hvis ikke ville Fylkesmannen kreve stans i virksomheten.