Tillitsvalgte og ledelse i Asko har kommet frem til enighet i den opprivende konflikten om nattarbeid.

– Vi er blitt enige, og alle tillegg blir justert tilbake til gamle satser. Vi er enige om at dialogen og kommunikasjonen mellom klubb og ledelse har vært for dårlig, og at vi må videreutvikle samarbeidet slik at vi unngår slike konflikter i fremtiden, sier hovedtillitsvalgt Kurt Hagerup til Rbnett.

– Oppsigelse av avtalen om prestasjonsbasert lønnsystem (PSL) og avtalen om bedriftstilpasset arbeidstid (BTA) blir trukket tilbake omgående, fortsetter han.

Viktig samtale

Moment omtalt som ulovlig lønnskutt, ulovlig oppsigelser av avtaler, gå-sakte-aksjon og trusler om oppsigelse var bakgrunnen for konflikten.

Hagerup sier at ledelsen innrømte at de kunne kommunisert bedre, og forstod hvorfor klubben reagerte så kraftig som de gjorde.

– Det var viktig at vi hadde denne dialogen. Vi skal øke omsetningen betraktelig neste år, så da er det desto viktigere at vi kommuniserer godt i tiden fremover også, sier han.

– Oppe og går som normalt igjen

Før de kom til enighet, truet ledelsen med å sparke ansatte som ikke kom på nattskift 1. september uten gyldig grunn.

Hagerup var en av ti de som ble truet med oppsigelse.

– Det sier seg selv at vi ikke kunne jobbe nattskift, når avtalene ble sagt opp. Nå som oppsigelsene blir trukket tilbake, møter vi selvsagt opp på jobb som planlagt. Alt er oppe og går som normalt igjen, sier han.