– Jeg er sjeleglad for at han er funnet, og veldig glad på vegne av familien, sier Britt Oddhild Rørvik. Hun er tanta til mannen som var savnet, og hun var med på å arrangere leteaksjonen.

– Vi vil takke alle som har vært med å lete, sier hun til Sunnmørsposten.

Britt Oddhild Rørvik, tanta til den unge mannen som var savna, var med på å arrangere leteaksjon. Foto: Staale Wattø

Reddet med alpin redningsgruppe

Det var søndag at 20-åringen ble meldt savnet av familien. Han hadde ikke kommet hjem etter å ha vært på byen i Ålesund natt til søndag.

Foto: JAN ERIK FINSÆTHER

Søket holdt fram mandag, og mandag ettermiddag i 14.30-tida ble han funnet på Grimmerhaugen i Ålesund sentrum. Brannvesenet fant ham på et utilgjengelig sted.

– Han ble hentet ut av Alpin redningsgruppe, Røde kors og brannvesenet. Det er svært gledelig at redningsaksjonen har endt på denne måten. Jeg vil takke alle som har bidratt i letingen, sier innsatsleder Siri Løndal i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

Innsatsleder Siri Løndal i Møre og Romsdal politidistrikt sier til Sunnmørsposten at det var brannvesenet som fant den savnede. Foto: JAN ERIK FINSÆTHER

Politiet meldte at skadegraden var ukjent, men at mannen var våken og tilsnakkende. Klokka 15.00 var mannen reddet ut, og ble fraktet til sjukehus.

– Det er et stort oppbud fra nødetatene med blant annet tre brannbiler, fire politibiler og legebil. I tillegg er det en rekke frivillige som har vært med i leiteaksjonen her, forteller journalist Kristian Klemetzen fra stedet.

Foto: JAN ERIK FINSÆTHER

Parallelt pågår det en annen leteaksjon i Ålesund. Også Julian Montague er savnet. Du kan lese mer om den leteaksjonen her: