Benedicte Liepelt fra Molde og Robin Holden fra Eide best i motbakkeløpet "Melen Opp".

Bryn IL fikk deltakerrekord på den sjette utgaven av motbakkeløpet Melen Opp. Herre-vinner Holden vant også Atlanterhavsløpet tidligere i sommer.

– Fytti, det var hardt!, sier Benedicte Liepelt (45), og prøver å finne igjen pusten ved varden på Melen.

Liepelt var første kvinne i mål på Melen Opp, og klokket inn på 50,26 minutt etter å ha løpt drøyt seks kilometer - inkludert en stigning på 768 meter - fra Bryn Stadion til fjellet Melen på grensa mellom Eide og Fræna.

– Krevende løp

Liepelt er usikker på om tida holdt til pers, men er storførnøyd med å ha gjennomført motbakkeløpet rundt to minutt raskere enn året før.

– Det er et utrolig krevende, fint og variert løp, med både terreng og vei. Det passer meg godt, sier Liepelt, som representerte Skaret Skisenter på løpet.

«Kjørt» midtveis. Robin Holden (23) fra Eide lå i ledelsen fra starten, og endte med tida 40,43 minutt, nesten minuttet bedre enn året før. Holden var påmeldt uten klubbtilknytning.

– Det var beinhardt, men en skikkelig opptur å vinne! Konkurrentene var tettere på i år enn i fjor. Det var hardest fra Skottenvatnet, og midtveis var jeg ganske kjørt. Det hadde vært kjipt å ta seg sånn ut uten å få belønning. Dette var digg, sier Holden, som for en drøy måned siden også vant Atlanterhavsløpet.

Bra løpstemperatur

Den siste uka har det regnet hardt i Romsdal, men søndag glimtet sola til, sjøl om tåka lå tjukk på toppen.

– Tåka hadde jeg ikke fokus på. Løpet bød på passe temperatur og oppholdsvær. Det var bra det ikke regnet, sier Holden.

38 personer stilte til start i Melen Opp, noe som er rekord ifølge David André Bruun, daglig leder i IL Bryn.

– Dette er sjette gangen vi arrangerer løpet. Noe av grunnen til deltakerrekorden er nok at løpet er en del av Sparebanken Møre Motbakkecup. Arrangørklubbene har vært flinke til å reklamere for hverandre, sier Bruun.

Med unntak av 5-6 personer, var løperne fra Romsdalsregionen.

– Men ingen fra IL Bryn?

– Hehe. Alle de spreke i klubben er med og arrangerer løpet, sier Bruun.

Følgende løp har fått melkesyra til å boltre seg i Motbakkecupen: Blåfelden Rett Opp, Mefjellet Opp, Saudehornet Rett Opp.

10. september venter Klauva Opp, Måndalen IL og 1.oktober arrangeres Saksa Opp, Halsa IL.

foto
– Beinhardt: Robin Holden (23) ledet fra start og løp i mål på 40,43 minutt. Tidligere i sommer vant 23-åringen Atlanterhavsløpet. – Jeg er glad i å konkurrere. Det hadde vært kjipt å ta seg så hardt ut uten å få belønning. Foto: Rigmor S. Hagen