Under prisutdelingen torsdag vant ungdomsbedriften både Shells innovasjonspris og Ferds Verdiskapningspris. I tillegg fikk elevene vise fram produktet til statsminister Erna Solberg.

Bedriften fra Romsdal VGS, som består av Henrik Outzen, Anne Marte Løvik, Lotta Åndal, June Helen Heen Lien og Kristian Hjellset, har laget en fender- og fortøyningsløsning som er bevegelig med tidevannet.

– Det er et behov i markedet for en innovativ løsning som gjør tidevannet mindre problematisk. Legger man båten til på gjestehavna i Molde, for eksempel, og kommer tilbake fra middag tre timer seinere, så kan man nesten risikere at båten «henger og slenger». Det problemet løser vår kombinerte fender- og fortøyningsløsning. Den går opp og ned med tidevannet og har full kontroll på båten. Alle i vår ungdomsbedrift har enten båt sjøl eller foreldre som har båt, derfor er dette noe vi er svært engasjerte i, fortalte June Lien til Romsdals Budstikke i mars.

For å få Shells innovasjonspris bedriftenes produkt eller tjesneste vurdert ut i fra kvalitet og innovasjonsgrad. I juryens begrunnelse heter det:

- Vinneren av førsteplassen har turt å tenke stort! De har utviklet et nyskapende produkt som kan bidra til et bedre og tryggere marint miljø. De har hatt en god tilnærming til funksjonalitet og endt opp med et tiltalende design. Bedriften har knyttet til seg høyst relevante markedsaktører, både produsenter og mulige kunder. Med litt finansiell starthjelp ser vi et godt potensiale for kommersialisering.

I kriteriene for Ferds Verdiskapningspris er det forretningsmodellen som står i fokus. Om Sea Leverl UB sier juryen følgende:

- Første plass går til en bedrift som har utviklet et nyskapende produkt med et betydelig globalt markedspotensial. De har evnet å finne en praktisk løsning på et reelt behov, og har designet og utviklet en spennende prototype. Juryen ser ulike utfordringer knyttet til videre testing og produksjon, men med fortsatt god utvikling og solide partnere kan dette bli en bedrift som når ut i verden med sitt produkt basert på unik norsk maritim kompetanse.