Det opplyser adm. direktør Ingebjørg Klausen i Midsund Bruk. De ansatte ble orientert om nedbemanningen på et møte onsdag.

– Årsaken til oppsigelsene er det sviktende olje- og gassmarkedet, sier Midsund Bruk-sjefen, som har knapt 80 ansatte ved hjørnesteinsbedriften i Midsund. Etter oppsigelsene blir de igjen rundt 50.

– Vi regner med at det blir opp imot 30 som blir oppsagt, sier Ingebjørg Klausen, som opplyser at de ansatte har vært kjent med at det har vært svak ordreinngang.

Ordrereserve

Midsund Bruk eies av Fjords Processing, som igjen eies av Akastor og kontrolleres av Kjell Inge Røkke.

– Midsund Bruk har fortsatt en god ordrereserve, men vi ser at dagens markedssituasjon gjør det nødvendig å redusere kapasiteten for å kunne tilby konkurransedyktige løsninger for våre kunder også framover, sier Ingebjørg Klausen,

– Hvor lang tid framover har dere arbeid?

– Fram til ferien er det brukbart med arbeid. Vi jobber mot Johan Sverdrup-prosjektet, og har fortsatt en del arbeid der, sier Ingebjørg Klausen.

Ikke uventet

Sten Haugen, som er tillitsvalgt for de Midsund Bruk-ansatte som er organisert i FTL (Forbundet for ledelse og teknikk) sier meldingen om nedbemanning ikke kom uventet.

– Men antallet kom overraskende på mange av medlemmene våre. Det var høgere enn det mange hadde trodd, sier Sten Haugen, som forteller at det var veldig stille i forsamlingen da budskapet kom.

– Det er trist, sier klubblederen.

Avklaring

Han forteller at det ennå ikke er klart hvem som må gå.

– Det skal nå kjøres en prosess forhåpentligvis i neste uke, hvor det blir avklart hvem som må gå. Alle kan bli berørt, sier Sten Haugen.

Han sier situasjonen ikke blir lett for dem som må gå.

Tragisk

– Jeg tror det blir vanskelig for mange å få ny jobb i disse tider. Det er oppsigelser i mange slike bedrifter, både i Molde og andre steder. Situasjonen er tragisk, sier Sten Haugen.

Han opplyser at nedbemanningsprosessen skal være ferdig i løpet av april. Oppsigelsene vil komme og virke før 1. mai.

foto
Adm. direktør: Ingebjørg Klausen ved Midsund Bruk. Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN