Tidligere på dagen hadde skolen markert 70-årsjubileet med festforestilling og opptreden fra mange, og med besøk fra tidligere rektorer, blant annet.

Og festdagen fortsatte!

"Åpen kveld" i strålende vær bød også på underholdning, og skolens ferskeste elever dro til med helt "elektrisk" sang fra Marcus & Martinus. Og alle var med på skolens nye bursdagssang. Jippi-ai-ai!

Så klippet Sigurd og Andreas fra elevrådet sammen med rektor Cecilie Sandanger snora, og dermed var aktivitetsløypa åpnet. Med strekleker, lekepatruljer, utevev i Trollskogen, båtbygging, matematikkstasjoner, engelskstasjoner og masse annet.

3 generasjoner Kviltorp

I Trollskogen traff vi på bestefar Asbjørn Ødegård, som besøkte skolen til barnebarna Silje og Eirik, og der mor/datter Anita jammen har gått også. Men på spørsmål om hva bestefar husket best fra skolen var svaret:

- Å, det er mye det, men det tør jeg nok ikke si, humrer Asbjørn, som i likhet med skolen er 70-årsjubilant i år.

- Men det var moro her. Og jeg begynte her i 1955, etter først å ha gått et par år på Fuglset.  Datter Anita er klar på hva hun likte best.

- Det var å hoppe strikk, og så var det et fantastisk klatrestativ, men det er vekk nå. Gamleskolen også.

- Jeg liker leikeaktiviteter, balltrampoline er artigst, men ellers er det turning, sier Eirik, som går på 3.trinn. Søster Silje er enig i at turning er artigst.

Kjempekollasj

Vi treffer på de tre stolte 3.klassingene Karine, Emmelie og Erika, som har bidratt til alle tiders store fargekollasj over en hel vegg inne. De fargeglade jentene er stolte av det de har fått til. Og de forteller at alle på skolen har laget ting, blant annet et stort puslespill.

I samme rommet får vi med oss bestefar Stein Vidar Rokstad og barnebarn Mathea Gimmestad Rokstad, begge Kviltorp-elever, til en prat.

- Jeg syns jo Kviltorp er en veldig god og fin skole, sier 7.klassingen Mathea, som likevel tror det vil bli fint å begynne på Bergmo neste år.

- De fagene jeg liker best er vel kanskje engelsk, og så gym, da. Mathea innrømmer at hun spiller litt fotball også, akkurat det bestefar var så glad i.

- Jeg begynte her i -62, og da var det også et nybygg vi startet i. Og jeg husker Kviltorptida med glede. Vi var jo her mye på ettermiddagstid også. Fotball, vet du. En veldig sammenspleiset gjeng, og det er fortsatt samhold mellom noen av oss, sier Stein Vidar.

Oppbyggelig gave

Fra Foreldrearbeidsutvalget mottok elevene en kjærkommen gave, et helt klossesett til bygging utendørs, og Sigurd og Andreas fra elevrådet fikk avduke en del foran det lille folkehavet på kloss hold på plenen foran SFO-stua. Der var utescena på den minnerike dagen. Vi spør rektor Cecilie hva som har vært viktigste med "åpen dag".

- Tema for kvelden er «Kviltorp i dag». Den nye visjonen vår er: Kviltorp skole – der kunnskap og trivsel former din fremtid. Våre verdier er: Respekt, ansvar, omsorg og læringsglede. Nye trivselsregler er utarbeidet, og innføres denne høsten for alle skolens ulike områder, avslutter rektor Cecilie Sandanger, som skinte i lag med sola og fornøyde barn og voksne den flotte høstdagen på Kviltorp skole.