27. november skrev Rbnett at selskapet bak utestedet Rød – Bare Blå ble slått konkurs som følge av et stort momskrav fra skattemyndighetene.

Men kun tre dager senere kom meldingen om at gårdeierne tar over drifta, og at Rød åpner igjen.

Bygget eies av Knut Hungnes og Kjell Armand Stub, som har jobbet hardt for å få drift i lokalene igjen.

– Vi satt oss raskt ned og evaluerte situasjonen. Vi ønsket ikke at det skulle stå tomt som et spøkelseshus lenge, og vil beholde kundene som har vært her, sa Stub til Rbnett i forbindelse med nyåpningen.

Siden den gang har Stub og Hungnes jobbet hardt for å kunne vise fram Rød i ny drakt, og har gjort flere store endringer ved utestedet.

– Det har vært en del å ta tak i etter konkursen. Rød var preget av at det har vært en veldig innsparing i driften. De tidligere driverne fikk ikke gjort det de ønsket på grunn av det, forteller han.

Hektisk periode

Stub forteller at det har vært en veldig hektisk periode.

– Vi har pusset opp pianobaren og toalettene nede, så nå er alt skikkelig på stell, forteller Kjell Armand Stub.

Han forteller at utestedet er godt besøkt i helgene, og er byens «it-sted», men at de nå ønsker å satse enda mer på matservering.

– Vi har kjøpt nytt kjøkkenutstyr, og lanserer ny meny på torsdag. Menyen består av burgere og grillmat, og vi har satt ned prisene betydelig. Vi ønsker at Rød skal være et sted folk besøker også på  grunn av maten og prisen, sier han.

Satser på lunsj

Stub håper flere vil bruke Rød også på dagtid.

– Vi har justert åpningstidene, slik at folk får muligheten tl å spise lunsj hos oss. Vi skal prøve å få opp besøkstallet på hverdager, sier han.

Gårdeierne har flere planer for Rød på sikt.

– Vi vil oppgradere restauranten og sørge for prikken over i'en der. Vi vil også ha ukentlige lunsj-tilbud, og håper at grepene vi tar vil øke besøkstallet, sier han.