Nærmere 100 studenter står i boligkø hos Studentsamskipnaden i Molde. Det skriver NRK, som først omtalte saken.

- Hvor mange av disse som allerede har ordnet seg med private boliger, vet vi ikke. Vi må likevel forholde oss til tallet vi har nå, da det helt klart er mange som står uten bolig. Bare i dag har vi fått flere søknader, sier boligsjef Venke Hovde til Rbnett.

Ikke fullt så ille

Hovde sier at det i likhet med tidligere år er svært hektisk de siste ukene før skolestart.

- Uten at jeg skal si noe sikkert, så er nok ikke boligsituasjonen like ille som den ser ut som på papiret. Vi erfarer ofte at flesteparten, med noen unntak så klart, har funnet en plass å bo til skolen starter, sier hun.

- Stort boligpress på høsten

Mandag 8. august vil 90 nye studentboliger i Molde være innflytningsklare.

- Søknadsmassen er den samme som i fjor, men til tross for nye boliger, er det flere som står på venteliste i år. Vi er overrasket over at det er såpass mange har søkt nå på tampen, sier Hovde.

- Viser pågangen at det er behov for enda flere studentboliger?

- Det kan nesten virke sånn. Det er alltid et stort press på høsten. Vi har inntrykk av at mange ønsker studentbolig, også flere av de som allerede leier hos private, sier Hovde.

Trenger private utleiere

Til NRK sier boligsjefen at de nå ønsker at private utleiere tar kontakt med Studentsamskipnaden.

- Vi har allerede fått henvendelser fra tre-fire private utleiere, så det er tydelig at det finnes flere som leier ut, men som kanskje ikke har annonsert det ennå, sier Hovde.

- Hvert år formidler vi mange private boliger til studentene. I fjor lagde vi en oversikt tidlig på sommeren som vi sendte på e-post til de som stod på venteliste. Det resulterte i at mellom 50 og 60 studenter fikk bolig gjennom det private leiemarkedet. Vi har kommet i mål tidligere år, og håper at alt løser seg denne gangen også, fortsetter hun.