Til slutt sto det 9-0 til MFK over 2. divisjonskollega Sunndal. MFK-erne  var totalt overlegne utover i andre omgang, og resultatet gir et godt bilde av den spillemessige forskjellen mellom lagene.

– Bortsett fra en liten periode i første omgang, da vi brukte litt lkang tid med ballen, fulgte vi planen vår. Sunndalsspillerne er sterke i lufta og vi ville holde ballen langs bakken. Vi bør ha et bra tak på Sunndal, men seieren ble større enn vi kunne tro på forhånd, sa kaptein og tomålsscorer  Andrine Schøln Outzen til Rbnett etter målfesten.

Kapteinen dro i gang

Kaptein sendte hjemmelaget i ledelsen etter 19 minutters spill, da hun sendte ballen over keeper Ine Otnes fra 20 meters hold.

Nora Harnes Håheim økte til 2-0 tre minutter seinere og Julkie Vik til 3-0 ytterligere to minutter seinere. Begge var spilt helt fri og plasserte ballen behersket forbi keeper.

Ingrid Holmeide Vangen hadde en stor mulighet for Sunndal etter 17 minutters spill, men skjøt over fra god posisjon. Minuttet etter vant MFKs Emma Stølen Godø en duell med Sunndal-keeperen, men måtte avslutte fra nesten død vinkel og ballen strøk tverrliggeren og ut. Men så kom altså tre MFK-scoringer i et jafs.

Sunndal hadde den første store sjansen også i andre omgang, men Mari Berset Lien klarte ikke å pirke ballen forbi MFK-keeper Sandra Rød Ask.

Lett spill og seks scoringer til

I stedet økte kaptein Outzen til 4-0 for MFK seks minutter ut i omgangen. Etter en fin forsering la hun inn eller skjøt fra dødlinja, og keeper Otnes var uheldig og slo ballen inn i eget mål. Etter en times spill økte innbytter Ida Hasselgård  til 5-0 da hun satte inn returen fra keeper etter Emma Stølen Godøs forarbeid og skudd. Flavia Woldstad Screpanti satte inn det sjette et drøyt kvarter før slutt, etter forarbeid av Julie Belden Rasmussen. Sistnevnte satte inn det sjuende fra kort hold to minutter seinere. Maja Sporsem signerte det åttende målet etter 82 minutter, og Belden Rasmussen avsluttet målkalaset med 9-0 to minutter før slutt.

MFK har nå slått Sunndal i seks av de åtte siste kampene, én endte uavgjort.

Har scoret i alle kampene

Flavia Woldstad Screpanti har scoret i alle de tre obligatoriske kampene så langt i år, to mot Orkanger (5-1), ett da hun kom inn som innbytter mot Herd (2-0) og altså ett i kveldens NM-kamp. MFK-damene har åpnet 2. divisjonssesongen med to seirer, mens Sunndal har tapt sine to – 2-3 borte mot Trondheims-Ørn 2 og 1-3 hjemme mot Fortuna, to av de sterkeste lagene i serien.

To tøffe motstandere venter

- Vi har fått en fin start på sesongen, men nå venter to av de tøffeste motstanderne i de neste kampene – Trondheims-Ørn 2 på bortebane til helga og Fortuna på Aker stadion deretter. Da får vi svar på hvor bra dette kan gå, sa Andrine Schøn Outzen.

I 2017-sesongen vant MFK 2-0 over Volda i første NM-runde, men ble slått 0-3 av toppserielaget Trondheims-Ørn i andre runde.

Kampfakta:

Molde – Sunndal 9-0 (3-0).

1. runde NM fotball, kvinner.

Aker stadion – 50 tilskuere.

Mål: 1-0 Andrine Schøn Outzen (19), 2-0 Nora Harnes Håheim (22), 3-0 Julie Vik (24), 4-0 Schøn Outzen (51), 5-0 Ida Hasselgård (60), 6-0 Flavia Woldstad Screpanti (73), 7-0 Julie Belden Rasmussen (75), 8-0 Maja Sporsem (82), 9-0 Belden Rasmussen (88).

Moldes lag: Sandra Rød Ask – Emilie L. Holten, Guro Dahle (Malene Husøy fra 65.),  Kaja T. Kristiansen, Mia Merlid – Maja Sporsem, Andrine Schøn Outzen, Julie Vik (Ida Hasselgård fra 46.)  – Emma Stølen Godø, Flavia Woldstad Screpanti, Nora Harnes Håheim (Julie Belden Rasmussen fra 46.) .

Dommer: Modolf Holm, Isfjorden.