– Vi holder alle muligheter åpne, og går bredt ut. Vi håper publikum kan hjelpe oss, om noen har informasjon eller observasjoner, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen ved politiet i Molde til Rbnett tirsdag ettermiddag.

Sist sett natt til lørdag

Politiet gikk tirsdag ved 14-tida ut med saknetmelding om den ungarske statsborgeren Karoly Csenyi (37). Han ble meldt saknet mandag 25. juni kl. 11, etter at han ikke hadde møtt på arbeid samme morgen. Karoly Csenyi ble sist sett ved DnB i Storgata i Molde natt til lørdag 23. juni kl. 01.00.

Her er politiets beskrivelse: Politiet Karoly Csenyi er om lag 182 cm høg og har normal, slank kroppsbygning. Han har kortklipt hår og ved siste observasjon hadde han på seg svart genser, lys dongeri, svarte Adidas-sko med hvite detaljer.

Politiet ber om at de som kan ha opplysninger om saknete tar kontakt på tlf. 99 09 45 60.

Fått forsterkning

Meek Corneliussen opplyser tirsdag ettermiddag til Rbnett at politiet setter inn store ressurser for å finne ut av hva som har skjedd med den saknete.

– Vi har i aksjon alle tilgjengelige ressurser i Molde, pluss at vi har fått bistand fra distriktet. Dermed har vi en felles enhet for etterforskning, en etterforskningsgruppe som jobber dedikert med dette, sier Corneliussen.

Dialog med familie

Han opplyser at den savna bor og jobber i Molde, men har ikke familie her. Politiet er i dialog med familie i heimlandet, og offentliggjør bilde av ham i samråd med familien. Han er ikke kjent for politiet fra tidligere.

– Hvordan blir det søkt etter Karoly Csenyi?

– Det er ikke en leteaksjon der store styrker leter ute i terrenget, men politiet er ute og gjør undersøkelser i Molde sentrum i tilknytning til siste observasjonssted i Storgata, og ved bopel. Av hensyn til etterforskningen går vi ikke i detalj om det vi gjør, dette også for at tipsene vi kan få inn, skal være mest mulig uhildete. I tillegg drives det taktisk og teknisk etterforskning, sier, sier Meek Corneliussen.

Politiet søkte også i terrenget med hundeekvipasje tirsdag.

– Er det mistanke om at det har skjedd noe kriminelt?

– Foreløpig ikke, men vi må holde alle muligheter åpne.

– Kan han ha blitt drept?

– Det er også en mulighet vi må holde åpen.

– Er det gjort avhør i saka?

– Vi har gjort noen vitneavhør, og det gjenstår noen.

– Hvilke teori jobber politiet etter?

– Når vi går ut med savnetmelding, må vi lage oss ulike teorier og hypoteser å jobbe etter. Vi undersøker nå i ulike retninger ut fra dette, uten at vi kan gå ut med detaljer.

– Var han sammen med noen da han siste ble sett?

– Han var trolig aleine, men vi kan heller ikke utelukke at han kan ha vært sammen med noen.

– Kan forsvinningen ha sammenheng med sjukdom?

– Vi kan ikke utelukke det, men ingenting tyder på det så langt, sier Meek Corneliussen.

Håper på tips

Politiet har etterspurt tips fra publikum i forsvinningssaka.

– Har dere fått inn tips?

– Så langt har vi ikke det, men vi er fortsatt på jakt etter tips, og interessert om folk har sett noe, sier Meek Corneliussen til Rbnett tirsdag ettermiddag.