Januar og februar er ikke mine favorittmåneder. Spesielt ikke slik de var i år. Derfor var det en kveld at jeg drømte meg bort da jeg kom over en spennende konkurranse på Facebook. Det var bare å fylle inn litt info og svare på noen enkle  spørsmål, så kunne jeg være så heldig å vinne en all inclusive-tur for to til Mmmmmaldivene. Jeg vinner iallfall ikke hvis jeg ikke svarer, var tanken. Så jeg gikk i gang. For å gjøre en lang historie kort var det en rekke masete og dumme spørsmål, så jeg avbrøt hele skiten ganske raskt. Turen til Maldivene fikk bare gå til noen andre.

Men dagen etterpå var «helvete løs». Telefonen ringte i ett sett. Det var tilbud om Omega 3 fra krill, det var tilbud om gratis strøm, det var tilbud fra mobilselskap og alarmselskap – og fra Østkraft og Vestkraft. Jeg ble helt kraftløs. Det var umulig å konsentrere seg om jobben. Og enda verre var det i innboksen. Det haglet inn e-poster! Jeg har spart på noen av heenvendelsene, i tilfelle det kunne bli skråblikkmat av det. Ikke så galt at det ikke er godt for noe.

Verden, eller Norge, er åpenbart full av gavmilde personer. Fra ei Camilla Størme, som jeg ikke finner på 1881, får jeg gratis Nike joggesko til kun kroner fem. Det er bare å klikke på linken under for å velge størrelse og farge. Sandra Mæland vil gi meg gratis e-sigaretter, her er det røyk uten ild. Fra Helly Hansen får jeg ei flott signaturjakke for kun fem kroner. Fem kroner igjen? Det var da voldsomt. Alt jeg må gjøre er å klikke på linken under og velge størrelse/farge. Fra vinnerpost får jeg en stor gratulasjon over megabonusen som kan gi en million i jackpot! Nå begynner vi å snakke. Mens jeg skriver dette plinger det i innboksen igjen. «Du får klokke med video go kamera (verdi 799,00) for kun kr 39,50». Det høres nesten for godt ut til å være sant, det også!

Jeg fortsetter med mottatte tilbud etter at jeg drømte meg til Maldivene. Også ei som heter Veronica Gjessheim, hvis navn er ukjent på 1881, vil gi meg ei signaturjakke fra HH til kun kroner fem. Skal jeg gå fem på? Så dukker det opp et fristende tilbud. Fra Smarttelt AS skal jeg få 40 prosent på alle isfisketelt de har i sortimentet. For en som spiser omtrent all fisk fra en gul blikkboks kan det være fristende med ferskvare. Men jeg legger det på is. Snart har isen smeltet uansett. Det blir ikke noe isfisketelt.

Så er det en herre ved navn Tom Fristad som lurer på hvordan mine ferieplaner ser ut i år. Hvis han leser dette, kan jeg opplyse om at vi skal til Boston. Herr Fristad ser etter en heldig vinner av et reisegavekort på 100.000 kroner, som allerede er fylt ut i mitt navn!!! Milde himmel. Jeg som ikke greier å vinne på oddsen en gang... Nå går plutselig alt inn. Det er bare å klikke på linken, så er reisepengene mine. Jeg holder på å klikke, bokstavelig talt. Heller ikke denne gangen klikker jeg på linken. Det er rett og slett for godt til å være sant, og da er det heller ikke sant. Ikke sant?

Så over til et litt annerledes tilbud. Erexo, naturens Viagra. Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Ingen stiv pris heller, nærmere bestemt kroner null. Vi står over det potensielle supertilbudet.

Men det skal bli verre. Miraklenes tid er ennå ikke forbi, men dette er virkelig hårreisende. Hør bare her: «Hei Eirik! Dette er helt nytt i Norge, du trenger verken å ta piller eller spare opp penger til dyre hårtransplantasjoner! Bestil din prøvepakke for kun 49 kr her. Vi vet at du ønsker deg et tykkere og fyldigere hår, og nå finnes det en løsning for nettopp dette! AVENUE hair består av 100% naturlige keratinfibre som dekker grå hårrøtter og skjuler hårløse flekker innen 30 sekunder».

Jasså, så det er keratinfibre som er løsningen? Og det funker innen 30 sekunder. Tro om det varer permanent? Nei, det er mange (h)år siden jeg forsonet meg med at røttene mine tilsier at det ikke blir noe hår på hodet i voksen alder. En Heen med fyldig manke er en uoverkommelig oppgave selv for Avenue Hair, tenker jeg. Selv om Rooney har greid det. Pengene jeg tidligere brukte til frisør går nå til frisering av hunden Maren, og slik skal det fortsette. Man må skue hunden på hårene.

Vi kikker videre i innboksen. Og sletter og melder av nyhetsbrev. Det er bare slik vi kan bli kvitt pesten. Hilde Syversen vil gi bort et gavekort på 400 kroner hos Expert. Pia Halvorsen forteller at det er dags for å tømme lageret igjen, så nå vil hun sende meg en iPod Touch 64 GB, fordi jeg er en av få som er trukket ut. Men hun kan ikke gi bort noe gratis, så det blir kroner fem hvis jeg bare klikker på linken under. Hørt'n før?

«Endelig i Norge!» Queenlash Serum som gjør øyevippene mørkere, lengre og fyldigere. Her er jeg på vippen. Dette kan være noe. Her vil jeg få «ei dronnings vipper» for kun kroner 99. Man kan bli vippet av pinnen av mindre.

Så høres det ut som jeg får en lokal henvendelse. Ei Carina Nesbø, som jeg heller ikke finner på opplysningen, lurer på hvorfor jeg ikke har takket ja til en Nokia Luma smartphone. Samme dame sender meg en mail om at jeg bare må bekrefte at jeg fortsatt vil til Maldivene, det er bare noen få spørsmål som gjenstår. Jeg er åpenbart i tetsjiktet i konkurransen.

Det som iallfall er brennsikkert er at om jeg skal til Maldivene, så skal jeg sørge for turen min sjøl.