Politiet ble varslet om en ulykke ved Bruraskaret i Rauma i 15-tida tirsdag ettermiddag. Bruraskaret er en av tindene i Trollveggen.

Ulykka skjedde på baksida av Bruraskaret, ned mot turstien som går mellom Trollstigen og Trollveggen. Det er lite som tyder på at det dreier seg om en basehoppulykke, får Rbnett opplyst på stedet.

- Personen ble funnet 30 meter sørvest for toppen. Vi vet ikke om vedkommende var på fjelltur og falt, eller om det dreier seg om en basehoppulykke. Fokuset vårt nå er å få personen ut og til behandling, sa operasjonsleder Kenneth Sætre til Rbnett kl. 16.45.

Politiet vil ikke gi nærmere info om personen, av hensyn til pårørende som ikke er varslet.

Kl. 16.15 ankom helsepersonell i luftambulanse og tok seg fram til ulykkesstedet. Der ble det klart at vedkommende hadde fått hodeskader, men var bevisst.

– Utover dette, er skadeomfanget ukjent, sier Kenneth Sætre.

Kl. 16.45 landet et Sea King-helikopter fra Florø under Trollveggen, og hadde da med seg kvinnen de hadde hentet på ulykkesstedet. De fløy henne videre til St. Olavs i Trondheim.

Det var AMK som varslet politiet, etter at folk på stedet hadde tatt seg ned til personen og varslet AMK.

- Omstendighetene er foreløpig ikke kjent, sa operasjonsleder Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt til Rbnett klokken 15.45

Tirsdag kveld har Operasjonssentralen i Møre og Romsdal fortsatt ikke mer opplysninger om ulykka. Politiet har ikke ennå fått pratet med alle som kan gi opplysninger, og vil derfor ikke gi ut flere opplysninger før onsdag formiddag.

Helsepersonell ankom med ambulansehelikopter, og tok seg inn til kvinnen på ulykkesstedet. Helikopteret returnerte med kun helsepersonellet. Foto: Ottar Rydjord
Ulykke i Trollveggen, person funnet med hodeskader, men våken. Foto: Ole Foss