– Det er bare å stille seg klar i startblokka. Dette er distriktets største loppemarked, sier Olbjørn Kvernberg som sitter i loppekomiteen.

Han venter lang kø utenfor Kleivehallen lørdag formiddag før dørene inn til potensielle loppeskatter åpner klokka 11. På loppemarkedet i fjor anslår Kvernberg at det var rundt 1.000 personer innom. Og Kvernberg venter besøk av både vanlige folk og profesjonelle oppkjøpere.

Auksjon

– Det blir tradisjonelt loppemarked, men også auksjon både lørdag og søndag. Vi har alltid hatt varer av ganske god kvalitet her. Men det som skiller oss mest fra en del andre loppemarkeder er nok størrelsen, sier Kvernberg.

Han tror loppemarked er populært av flere grunner.– Du får jo kjøpt ting for en billig penge. Samtidig er det gjenbruk, så det reduserer det generelle forbruket blant folk, sier han. – Noen godbiter du husker spesielt?– De som går og plukker ut tingene som skal auksjoneres bort fant et år et bitte lite drammeglass som viste seg å være veldig gammelt. Det gikk på auksjonen for 1600 kroner – hvis det ikke hadde blitt oppdaget, så hadde det vel blitt solgt for en tier, sier Kvernberg. Men han presiserer at også de tingene som tas ut til auksjon blir solgt ganske billig.

Viktig inntekt

Vivace som arrangerer loppemarkedet er et blandakor med base på Hjelset og Kleive. Loppemarkedet er hovedfinansieringskilden for koret som feirer 30-års jubileum neste år.