Oppdatert klokka 18.45: Like før klokka 16 meldte politiet at mannen som ble tatt av snøskredet var lokalisert og delvis gravd ut av turfølget.

Rundt en halvtime senere skrev politiet at mannen var på vei ned fra fjellet sammen med turfølget for å møte redningsmannskapene som kom dem i møte. Den skredtatte mannen gikk ned for egen maskin.

– Han har kommet ned fra fjellet nå, og er tatt hånd om av helsepersonell. Han har gått ned fra fjellet på egenhånd. Mannen var ordentlig begravd i snøen i cirka ti minutt, sier operasjonsleder Sindre Molnes til Rbnett.

Han forteller at begge personene i turfølget er menn. Begge er fra Frankrike.

Mannen som ble begravet i skredet er i 30-åra, mens mannen i turfølget er i 40-åra.

Molnes forteller at mannen ble erklært som frisk og oppegående, og kun ble behandlet på stedet. Han ble ikke sendt videre til legevakt eller sjukehus.

I sikkerhet: Mannen som ble tatt av snøskredet er nå nede fra fjellet og i sikkerhet. Han behandles av helsepersonell. Foto: Arnt Morten Olsen / Tv2

Fikk melding om skred søndag ettermiddag

Politiet fikk melding om et snøskred ved Snortungen i Isfjorden klokka 14.48 søndag ettermiddag, og meldte at en person var tatt av skredet.

– Det er to personer i turfølget, og en person er tatt av skredet. Det var den andre personen som meldte fra, sier operasjonsleder Sindre Molnes hos politiet i Møre og Romsdal til Rbnett.

Innsatsledelse fra politiet var raskt på plass sammen med noen av ressursene.

Klokka 15.41 meldte politiet at søket var i gang.

Det er kalt ut et stort antall letemannskaper, blant annet luftambulanse, norske redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, samt lavinehund fra politiet.

Operasjonsleder Molnes opplyste til Rbnett at de foreløpig ikke har oversikt over hvor stort skredet er.

Politiet vet foreløpig ikke hvor de to personene er hjemmehørende.

Gult farevarsel

Fjellet Snortungen er 1189 moh, og ligger nord for Isfjorden sentrum, skriver Friflyt.no.

På NVEs nettside varsom.no har de søndag vurdert snøskredfaren til gult farenivå for Romsdal.

I snøskredvurderinga skriver de følgende:

«Mye løs ubunden snø, ny nedbør og sterk vind vil gi snøtransport til hovedsakelig østlige områder. Her vil en få ferske flokksnøflak som er lette å løse ut.»

Saka oppdateres.