Kuldegradene som er over oss gjør at mange kan finne fram skøytene sine. Isen begynner etter hvert å bli solid på innsjøene, men noen lager også skøyteis selv.

Gjemneshallen

Det gjør de blant annet i Torvikbukt, hvor en liten dugnadsgjeng mandag kveld fylte plassen utenfor Gjemneshallen med vann.

Lars Tiihonen har sendt oss noen bilder fra jobben, som kunne bli utført mye takket være utlån av utstyr fra brannvesenet i Gjemnes.

– Nå får kulda holde seg noen dager, slik at vi kan ha glede av skøytebana i ukene som kommer, sier han.

Melder mer kulde

Og ifølge meteorologisk institutt får han og de andre skøyteglade viljen sin. Langtidsvarselet for Torvikbukt viser nemlig minusgrader de neste ti dagene. Kaldest blir det til helga med seks og sjuk minus.

Kuldegrader meldes også i resten av regionen: I Molde mener meteorologene det i hvert fall vil holde seg kaldt ut uka. Over helga vil temperaturen ligge rundt null grader.

Elnesvågen og resten av Fræna følger Molde i stor grad når det gjelder temperaturen de neste dagene. Det gjør også Vestnes – det blir mildere fra og med mandag. På Gossen blir det et par grader mildere i hele perioden, mener meteorologene.

På Åndalsnes og i indre deler av Romsdal vil det bli desto kaldere. Til helga ventes det 10-11 minusgrader på Åndalsnes.