Det kunne fort blitt dramatisk da en nesten tre meter høy marmorskulptur raste i bakken og knuste mens den var utstilt ute på Oppdal.

– Tør ikke

– Heldigvis ble ingen personer skadet, men nå tør vi ikke lenger ha utstillinga stående, sier Anne Kristin Loeng, fagansvarlig kultur i Oppdal kommune.

Vandreutstillinga «Capture the blue» fra Eide-kunstneren Torill Storvik Malmedal skulle egentlig stå der ut måneden, men uhellet har endret planene.

– Vi har demontert resten av utstillinga. Skulpturene er lagt ned og så skal vi ta dem bort i morgen, sier Loeng til Rbnett mandag kveld.

Vandreutstilling

Utstillinga besto av totalt ni skulpturer, og har vært både i Alta, Longyearbyen og i Trondheim før den kom til Oppdal. Det var en av de høyeste skulpturene som ble ødelagt – signalskulpturen som også er avbildet på plakatene for utstillinga.

Trolig var det vind som førte til at den gikk i bakken og ble ødelagt.

– Det var kraftig vind både i går kveld og i natt, men det gikk bra. Kanskje grunnen hadde endret seg på grunn av mange varmegrader og issmelting. I kombinasjon med den kraftige vinden var det kanskje avgjørende, sier Loeng.

– Veldig trist

Torild Storvik Malmedal har høstet stor anerkjennelse for sine arbeider i stein og spesielt marmor, og har stilt ut både i inn- og utland. Hun har også vært sentral rundt «Steinløftet» i Eide. Utstillingen «Capture the blue» er inspirert av snø, isbreer, blomster og vann.

Kunstneren kom selv til Oppdal for å være med på demonteringen av utstillingen.

– Det skulle ikke kunne skje, sier hun til lokalavisa Opp, som først skrev om saken.

– Vi har satt det opp forskriftsmessig med stålbolter og det er gjort godt grunnarbeid, sier hun.

– Det er klart det er veldig trist, og jeg er selvsagt lei meg. Det var veldig uheldig at det skulle bli slik, sier Storvik Malmedal til avisa.

– Det skulle ikke kunne skje. Vi har satt det opp forskriftsmessig med stålbolter og det er gjort godt grunnarbeid, sier kunstner Torild Storvik Malmedal. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen