De 140 utsendingene brukte ikke mange sekunder på å applaudere Helge Orten som Høyres 1. kandidat til stortingsvalget. For plassene bak Orten spriket nominasjonsmøtet i oppfatningen om hvem som kan gjøre den beste jobben for partiet.

- Langt bak i salen i Brunvoll-kantina satt Helge Orten som en av utsendingene fra Midsund Høyre. Det ble aldri noe behov for skriftlig avstemning om 1. plassen på stortingslista. Attesten Helge Orten fikk både fra valgkomiteens leder, Anders Talleraas, og fra den profilerte Jeg ble litt rørt

Helge Orten satt beskjeden og lyttet til applausen fra de 140 utsendingene på Høyres nominasjonsmøte Herøy-ordføreren Arnulf Goksøyr sa det meste: I dag er det ingen over, ingen ved siden av Orten som partiets fremste politiker.

- For meg starter ikke valgkampen neste høst. Valgkampen er jobben jeg gjør hver dag på Stortinget for Møre og Romsdal. Jeg håper folk måler oss som stortingsrepresentanter på jobben vi gjør, ser Orten.

- Hva blir det viktigste budskapet du vil at velgerne skal tenke over?

- Jeg er en del av Høyre, og vi sitter i regjering sammen med Fremskrittspartiet og har samarbeid med Venstre og KrF.  Jeg håper folk ser hvor viktig det blir å få til omstillingen hele landet er avhengig av. Vi vil skape nye arbeidsplasser. Og så tror jeg folk skjønner at vi er nødt til å skape verdiene før vi fordeler verdiene og bruker dem, sier Helge Orten.

- I nominasjonsmøtet pekte Jan Torske fra Kristiansund på hvor viktig det vil være for Høyre å ha en sterk kandidat fra Nordmøre. Frykter du Nordmørslista?

- Det er en demokratisk rett å stille liste til stortingsvalget, også for Nordmørslista. Men jeg greier ikke å se at verken Nordmøre eller Møre og Romsdal skal være tjent med et protestmandat slik Nordmørslista ville blitt. En representant fra Nordmørslista vil være en ensom person på Stortinget, med svært begrensede muligheter til å påvirke prosessene på Stortinget, sier Helge Orten.