Når kommer arbeidet i gang med å bygge ny gang- og sykkelveg mellom Kleive og Nesbøen? Det dro seg til en prinsippdiskusjon da samferdselsutvalget i Møre og Romsdal hadde møte onsdag 14. mars. Politikerne ville ikke finne seg i at administrasjonen i fylkeskommunen og Statens vegvesen prøvde å endre rekkefølgen på hvilke gang- og sykkelvegprosjekt som skal tas først.

Prioritetslista gjelder

Lederen for trafikktryggingsutvalget i fylket, Iver Nordseth (V), sier til Romsdals Budstikke at det ikke må herske noen tvil om hvilke prosjekt som skal igangsettes raskt.

– Vi holder oss til prioriteringslista som er vedtatt politisk i Møre og Romsdal. Det burde ikke være noen overraskelse for administrasjonen. På lista over gang- og sykkelvegprosjekt sto Kleive-Nesbøen på 5. plass i 2016. Så falt et prosjekt på Nordmøre ut ettersom Rindal går til Trøndelag, dermed er Kleive-Nerbøen nummer fire. Fylkestinget har satt av 18,5 millioner kroner til dette prosjektet i 2018–2019. Det innebærer at vi venter oppstart så snart som mulig, sier Nordseth.

Koster 29 millioner kroner

For to år siden ble det lovet at reguleringsplanen for Kleive-Nesbøen-prosjektet skulle være ferdig da. Reguleringsplanen er ennå ikke banket gjennom.

Administrasjonen i fylkeskommunen og Statens vegvesen forklarte på møtet i samferdselsutvalget at prosjektet Kleive-Nesbøen, som er beregnet å koste 29 millioner kroner, ikke var fullfinansiert. Det var en oppfatning politikerne mislikte.

Pengene kommer

– Vi har satt av 18,5 millioner kroner til denne gang- og sykkelvegen i 2018–2019. Om prosjektet ikke er fullfinansiert, betyr det ikke at vi skal slutte å bygge gang- og sykkelveger når vi kommer til 2020. De 10 millioner kronene som mangler i 2020, vil komme på plass, sier Nordseth.

– Når kommer byggearbeidene på Kleive i gang?

– Vi kan ikke sitte og bremse på slike prosjekt slik at de går i stå. Kjøreordren til administrasjonen er klar: Kjør så fort dere kan! Jeg ser ikke noe i vegen for at byggearbeidene kan starte på slutten av året i år og fortsette i 2019, sier Iver Nordseth.

På møtet i samferdselsutvalget sa Heidi Nakken (H):

– Det er planlagt boligbygging på Kleive. Det er helt uholdbart at både Molde kommune og utbyggeren skal vente lenger med å sette i gang fordi vi ikke får bygget gang- og sykkelvegen, sa Nakken.

–Det er helt uholdbart at både Molde kommune og utbyggeren skal vente lenger med å sette i gang fordi vi ikke får bygget gang- og sykkelvegen, sier Heidi Nakken. Foto: Vidar myklebust