Karoline Bjerkeli Grøvdal (26) ble slått av seks afrikanere, en amerikaner og en tyrker. Hun perset på OL-finalen på 10.000 meter og var fornøyd med niendeplassen.

Hun løp inn til 31.14,07 og var nesten to minutter bak etiopiske Almaz Ayana som satte verdensrekord og med 29.17,45. Alle medaljene gikk til Etiopia og Kenya, men det brydde ikke Grøvdal seg om. Hun var litt skuffet over at hun ikke hadde løpt raskere.

– Jeg står her med en litt blandede følelser. Feltet delte seg veldig fort, så jeg rakk aldri å ta noen valg. Jeg ble liggende i et lite felt mellom de åtte i teten og hovedfeltet. Der løp jeg sammen med hun amerikanske som ble treer i VM i fjor. Det føltes veldig lett for meg hele veien, sa Grøvdal til NTB etter løpet.

– Jeg kunne ikke ha løpt på noen annen måte slik det ble. Jeg måtte bare ligge i det feltet jeg lå, eller selvsagt forsøke å gå selv, men det ville ikke gitt meg noen bedre plassering. Jeg er veldig fornøyd med niendeplassen, og det gikk som sagt lett i forhold til 10.000-meteren i EM. Det var et slit, mens dette føltes mer som et lite lureløp med en skikkelig god spurt til slutt, la Isfjorden-jenta til.

Offensiv

26-åringen gikk offensivt ut og la seg lang framme i feltet fra start, men åtte løpere rykket raskt fra resten av feltet. Da det skjedde ble Grøvdal liggende i en liten gruppe mellom racerne og hovedfeltet, og der løp hun lett og fint gjennom hele løpet.

– Det virket som om det gikk lett for deg?

– Jeg løp litt inni en av de andre jentene i den gruppen jeg lå. Ønsket mitt var at det skulle gått litt fortere. Åttendeplassen var det for langt opp til. Den tenkte jeg ikke noe på, men målet mitt var å vinne den gruppen jeg lå i, forklarte hun.

– Det ble et løp der jeg følte det som om jeg hadde håndbrekket litt på hele veien, så jeg hadde ingen problemer i gruppen min, fortsatte hun.

– Spurten satt bra?

– Jeg er fornøyd med spurten, men trodde det var en runde igjen, da det var to. Det tror jeg mange gjorde, for det ble etter hvert umulig å holde oversikten. Jeg så på klokka og tida og skjønte da at det måtte være mer enn en runde igjen. Derfor ble det på en måte en spurt over to runder, men det gjorde ingenting, sa hun smilende.

Under 31 minutter. Plasseringsmessig fikk Karoline Bjerkeli Grøvdal tatt ut alt, men hun følte det kunne vært en del mer å hente på tida.

– Ut fra løpet som det ble, kunne ikke gjort noe bedre enn en niendeplass, tror jeg. Men jeg vet at jeg kunne løpt under 31 minutter, for hele tida følte jeg at det gikk litt for lett underveis. Det var en god følelse, fortalte hun etter å ha senket persen sin med nesten 20 sekunder fra 31.33,45 minutter.

– Vurderte du noen gang å henge deg på teten?

– Jeg rakk aldri å vurdere å henge meg på da den store gruppa gikk tidlig, men de løp i verdensrekordtempo, så det var greit at jeg ikke ble med der, forklarte hun.

– Vinneren løp fryktelig fort, hva tenker du om det?

– Jeg tenkte ikke mye på hun som vant og satte verdensrekord. Jeg hadde meg selv i fokus og er fornøyd med prestasjonen, men det er imponerende at det er mulig å springe så fort, sa den norske mildronningen.