Vi rusler ut på den nye gangbrua, mot bygget som er kjent som «Barakken» på Rindarøya. Floa kommer opp rett under huset. Dette er nærmeste nabo til fiskeforedlingsbedriften Vikenco. Det er Romsdalsfisk AS som er eiendomsselskapet, og som for tre år siden kjøpte det gamle brakkebygget av to private eiere.

– Det er brukt noen kroner på dette prosjektet. Det vakket på seg, men det er verdt det. Vi ville gjøre det skikkelig, med stor vekt på detaljene. Vi ville bygge et gjestehus som skal vare langt inn i framtida, og bidra til en oppgradering av hele området. Inklusiv en stor oppgradering av bryggeområdet har det gått med noen millioner, sier Jonny Småge, daglig leder i Romsdalsfisk.

Molobrakke fra 50-tallet

Tidligere var dette ei rød arbeidsbrakke som ble satt opp av Kystverket på slutten av 50-tallet, i forbindelse med byggingen av moloen ut til Rindarøya på Gossen. Her bodde det arbeidere i ganske mange år, før brakkebygget kom på private hender. Men i 2015 fikk Romsdalsfisk muligheten til å kjøpe naboeiendommen.

– For oss var det helt naturlig å slå til. Som stor industribedrift med over 100 ansatte, og med ambisjoner om å utvide på denne siden, er det en klar fordel å eie nabobygget. Samtidig så vi muligheter for «Barakken». Et gjestehus i tilknytting til Vikenco sitt anlegg. Et sted vi kan bruke til møter og konferanser. Invitere med oss kunder. Eller leie ut til selskap, julebord, barnedåp, firmafester og mye annet. Ombygging og totalrenovering var ferdig høsten 2016. Gjestehuset har vært veldig mye brukt. Vi er veldig godt fornøyd med sluttresultatet, sier Jonny Småge.

Den lokale arkitekten Hallvard Huse har gjort en kjempejobb med både innvendige og utvendige tegninger. Huset har et eksklusivt preg, med stor vekt på detaljer og god standard. Per Olav Mevold fra Vikenco har også hatt ei hånd på rattet. Og byggmester Igoris Orlavas fra Litauen, som holder til på Gossen, har sammen med sitt dyktige lag gjort en kjempejobb.

Her kan mange stues inn: Jonny Småge viser fram hovedstua i «Barakken». Man kan dekke opp til 40 i disse lokalene.

Historien sitter i veggene

– Det gamle brakketømmeret er blåst reint med tørris. Man kan se spor av numrene på tømmeret. Historien sitter bokstavelig talt i veggene. Det gir et veldig stilig innvendig preg. Her er fire soverom med hvert sitt bad. Vannbåren varme. Stort kjøkken og stue. Brygge og store uteareal. Det er som et lite hotell. Man kan ankomme med båt eller bil. Utvendig er det rustfrie rekkverk med led-lys. Veldig stilig. Og det er vedfyrt badestamp. Man skal ha det godt i den nye «Barakken», fastslår Jonny Småge.

Får ikke brakkesjuke

Daglig leder Per Olav Mevold i milliardbedriften Vikenco er også strålende fornøyd med sluttresultatet. Man får ikke brakkesjuke av å være gjest i det nygamle gjestehuset på Rindarøya.

– Det er litt av en forvandling. En totalrenovering med noggå attåt. Her kan man dekke opp til 40 inne og 60 ute. Det gir så mange muligheter, både for oss som bedrift og for private som vil leie. Det er også veldig gledelig at stil, særpreg og mye av historien er bevart, sier Mevold.

Det gamle tømmeret fra «Barakken» er blåst reint med tørris. Fantastisk bra resultat! Foto: Eirik Heen
Barakken slik den sto før Romsdalsfisk AS overtok. Foto: Per Olav Mevold