Fræna: – Møtestart klokka 14 er et demokratisk problem. Det lar seg rett og slett ikke kombinere med jobb og studier. Det er demotiverende og tappende. Vi får ikke gjort den jobben vi skal på vegne av folket, sier Fiske.

Ikke ønsket

Bare én gang hittil i år har Høyre stilt med alle sine faste representanter. Fiske er sjukepleierstudent og har vært nødt til å stå over en rekke møter fordi hun har obligatorisk undervisning på skolen. En annen av Høyres formannskapsrepresentanter, Øyvind Panzer Iversen, er advokat og kan ikke uten videre forlate rettssalen for å rekke møtestart i Fræna klokka 14.

Mye forfall

– Etter at møtestart ble endret til klokka 14 har det vært svært mye forfall. Dette er noe vi har tatt opp en rekke ganger, men vi får ingen respons. Det gjør det veldig vanskelig for samarbeidsmiljøet og arbeidsforholdet partiene mellom. Det hindrer god saksgang noe ordfører skal tilrettelegge for. Jeg føler meg utestengt og at Høyre ikke er ønsket der, sier Fiske.

Småbarnsforeldre

Møtestart i plan og økonomi (PLØK)/formannskapet var opprinnelig satt til klokka 16. Men i kommunestyremøtet i november i fjor ble tidspunktet endret til klokka 14 – mot Høyres stemmer. Begrunnelsen var blant annet hensynet til småbarnsforeldre og mindre overtidsbetaling til de kommunalt ansatte som er på møtene. Det

er en begrunnelse som Fiske er svært uenig i.

– Vi har valgt våre representanter i PLØK/formannskapet på bakgrunn av de premissene som var lagt i 2015. Et av de premissene var nettopp møtestart klokka 16, sier Fiske.

– Bare kjører på

Fiske sier hun ikke skjønner hvorfor dette ikke blir tatt alvorlig av ordfører.

– Det er et demokratisk problem når valgte representanter sier de ikke kan komme når forutsetningene blir endret. Da får vi ikke gjort den jobben velgerne har satt oss til å gjøre. Men her er det ingen respons. Man bare kjører på likevel. Jeg skjønner ikke at det ikke blir tatt alvorlig. I det minste må man i alle fall åpne for en dialog om det, sier Fiske.