Den siste uka har Hovedlandsrennet dominert alpinbakken på Bjorli. I løpet av helga har det blitt færre alpinister, og flere turister i skianlegget.

– Påskegjestene er absolutt på vei inn nå. Vi har gode forhold, og er snø enn i påska i fjor, forteller Pernille Melbye i billettluka, som sammen med kollegaen anslår at det er rundt 1000 gjester på ski søndag formiddag.

En av dem var Hans Petter Hammer fra Molde. Han kom oppover fredag kveld, og blir til onsdag.

– Vi har leilighet her, så det har blitt 4-5 turer hit så langt i vinter. Lørdag hadde vi en veldig bra dag, med litt nysnø. Det har ikke kommet så mye nysnø i det siste, men hvis man er kjent her så finner man gode offpiste-områder, sier Hammer.

– Langrennsforholdene er litt vanskeligere nå med nullføre, så det blir opp i alpinbakken for vår del. Det er mange muligheter her på Bjorli, det er flere fine turer for fjellski, og noen topper som passer for randoneetur, sier han på vei til stolheisen.

– Det er trivelig på Bjorli, det er en hyggelig plass med avslappet atmosfære. Og så er det jo ganske nære Molde, det går jo an å ta dagstur også hvis det er dårlige forhold i byen, sier Hammer, som har vært mye på Bjorli siden det ble etablert som en skidestinasjon.

Bjorli skisenter har 6 forskjellige heiser, inklusive stolheisen med kapasitet på 3200 i timen. Totalt er det 11 nedfarter som gir 19,6 kilometer med løype. Den ene nedfarten har vært stengt i forbindelse med Hovedlandsrennet, som avsluttes søndag. Dermed vil hele anlegget vært tilgjengelig for påsketuristene fra 10-16 hele uka.

Mandag og tirsdag er det meldt et lite dryss med nysnø, mens det til påskehelga kan titte fram sol over Bjorli.