Vard Brattvåg skal bygge det nye forskningsskipet som Kjell Inge Røkke og hans TRG Holding skal bygge sammen med WWF (Verdens naturfond).

Skipet blir 182 meter - det lengste som noen gang er bygget av Vard. Skroget skal bygges på Vard Tulcea i Romania og det skal ferdigstilles på selskapets verft i Brattvåg. Skipet er utviklet av Vard Design på Skansekaia i Ålesund i tett samarbeid med Kjell Inge Røkke og hans team, og den internasjonalt anerkjente designeren Espen Øino.

Skipet skal leveres til Rosellinis Four-10, som eies av Kjell Inge Røkke og hans familie.

I en pressemelding fra Vard, skriver Hege Akselvoll at skipet blir et av de mest avanserte forskningsskipene i verden. Skipet utstyres for å kunne utforske havområdet og livet i havet. Skipet skal være stillegående og miljøvennlig slik at det også kan ferdes i ekstra sårbare områder.

Kjell Inge Røkke er glad for å kunne bygge skipet i Vard-systemet.

– Min aller første fabrikktråler ble bygget hos Vard for 30 år siden, og jeg er glad for å ha samarbeidet med dem siden den gang. Det er en glede for meg å få dette forskningsskipet bygget sammen med dem.

Det nye skipet får navnet REV (Research Expedition Vessel).

– REV skal blir en plattform for å samle kunnskap. Derfor ønsker jeg velkommen forskere, miljøverngrupper og andre institusjoner ombord for å lære mer og utvikle innovative løsninger for å de utfordringene vi står overfor i havet, sier Røkke.

Konsernsjef Roy Reite i Vard sier han er glad for å samarbeide med Kjell Inge Røkke igjen.

– Vi har en lang historie sammen, og nå er vi glade for å være med på dette private engasjementer Røkke viser for forskning i havet, sier Reite i en pressemelding.