Har du tips eller spørsmål? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Gjermund Kjøpstad

Kjøretøy i brann på Averøya

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i kjøretøy ved Storleira i Averøy.

Det melder politiet i Møre og Romsdal klokka 22.31.

110-sentralen melder på X at brannmannskap fra Langøya og Bruhagen rykket ut klokka 22.27 til Storleira, Henda.

I en oppdatering like før klokka 23 skriver politiet at det var en person i kjøretøyet.

- Ikke meldt om skade på person. Brann har startet slukking, meldte de i politiloggen.

Gjermund Kjøpstad

MC mot rådyr - førar til sjukehus

Ein MC-førar er køyrd til sjukehus etter å ha kollidert med eit rådyr i Surnadal onsdag kveld.

– Politiet er på staden og gjer undersøkingar. Den 17 år gamle føraren framstod lettare skadd, og vert frakta til sjukehus for undersøking, opplyser operasjonsleiar Leif Arne Mork i politiet.

Uhellet skjedde på fylkesveg 65 Surnadalsvegen ved Ranesåsen.

Gjermund Kjøpstad

Rydder skog langs riksvegen

Skogryddingen i Gråura er alt i gang. Foto: Ada Farjia, Statens vegvesen

Statens vegvesen har startet opp skogrydding i Gråura på riksveg 70 mellom Sunndal og Oppdal. Arbeidet vil pågå til midten av i juni, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Det vil bli trafikkdirigering og ledebilkjøring på strekningen, og

– Trafikantene må derfor være forberedt på å vente i 15 minutter. Kolonnene prøver å innrette seg slik at rutegående transport får gå som normalt, sier byggeleder Darell Albrigtsen i Statens vegvesen.

Samtidig med skogrydding skal Vegvesenet også sluttføre fjellsikringen som ble gjort i fjor. Det skal også feies og fjernes brøytestikker, samt utføres inspeksjon av noen støttemurer.

– Ved å gjøre oppgavene samtidig, reduserer vi stengetiden, sier Albrigtsen.

Han sier skogrydding er et viktig trafikksikkerhetstiltak.

– Det er flere grunner til at vi rydder skog langs vei. Noe av det viktigste er å fjerne skog som står i fare for å falle over veien under storm. Men det er også gunstig å redusere skyggepartier på veiene. Vi oppnår da raskere opptørking av veibanen og færre ispartier. Av denne grunn kan man også redusere saltforbruket. Noe vi også ønsker å forbedre er landskapsbildet og det visuelle inntrykket ved å kjøre denne strekningen, sier Albrigtsen, og legger til:

– Statens vegvesen beklager ulempene dette medfører, men dette er viktige og nødvendige arbeider, understreker Darell Albrigtsen.

Kartet viser hvor arbeidet skal gjøres. Foto: Statens vegvesen
NTB

Pistasjnøtter trekkes på grunn av muggsoppgift

Interkolonial SA trekker tilbake pistasjkjerner på grunn av funn av såkalte aflatoksiner over grenseverdi i produktet. Foto: Matportalen / handout / NTB Foto: Foto: Matportalen / handout / NTB

Importselskapet Interkolonial trekker tilbake pistasjkjerner på grunn av funn av muggsoppgift over tillatt grenseverdi. Nøttene er solgt via Oda.

Posene med nøtter er merket Interkolonial 85 gram.

– Det er gjort funn av mykotoksinet aflatoksin i pistasjkjernene. Muggsoppgifter (mykotoksiner) er naturlig forekommende giftstoffer fra muggsopp. Mykotoksiner forekommer i fôr og mat og kan forårsake langvarige negative helseeffekter hos mennesker og dyr, opplyser Mattilsynet.

Importøren ber kunder som har kjøpt dette produktet, om å returnere varen.

Gjermund Kjøpstad

Berget båt som fikk motorstans

Båten ble slept i land. Foto: Redningsselskapet

Redningsselskapet «Det Norske Veritas» rykket onsdag ettermiddag ut etter at en båt fikk motorstopp ved Alenses nord for Ålesund. opplyser onsdag ettermiddag at har rykka ut til Alnes, der en båt har fått motorstans.

– Vi sleper nå havaristen inn til trygg havn, skrev de i en melding på X (tidligere Twitter) klokka 14.17.

NTB

Politiet har brukt 2,6 millioner på å få Arfan Bhatti hjem

Arfan Bhatti avbildet i Oslo i 2011 i forbindelse med en demonstrasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Politiet har brukt totalt 2,6 millioner kroner på å få terrorsiktede Arfan Bhatti hjem fra Pakistan.

Det skriver Oslo-politiets kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i en epost til NRK.

Det er flyreisen til Bhatti som er den største utgiftsposten. Rundt 1,6 millioner var prislappen på det privatflyet som ble chartret for å fly Bhatti til Norge.

I tillegg har politiet brukt rundt 1 million kroner på reisekostnader for sine ansatte siden 2022. Politiet har vært i Pakistan ved tre anledninger siden angrepet i Oslo 25. juni 2022.

Sist de reiste dit, i månedsskiftet januar/februar 2024, forsøkte de å avhøre Arfan Bhatti, gjorde tekniske beslag, og vitneavhør av andre personer i landet, kom det fram i rettssaken mot Zaniar Matapour, som er tiltalt for terrorangrepet.

NTB

NVE: 700 skred gikk mens ekstremværet Hans herjet i fjor

Ifølge NVE gikk det 700 skred mens ekstremværet Hans herjet i fjor sommer. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mellom 7. og 9. august i fjor da uværet Hans herjet i store deler av landet, ble det registrert iver 700 skred.

– Data og informasjon om disse hendelsene er avgjørende for å forbedre vår evne til å forstå og håndtere ekstremvær i fremtiden, sier skred- og vassdragsdirektør Brigt Samdal i Norges vassdrags- og energidirektorat i en pressemelding.

De to fylkene Viken og Innlandet ble særlig hardt rammet av Hans, og de fleste hendelsene er lokalisert der. I tillegg ble det registrert flere skred i Vestland, og enkelte områder av Trøndelag.

Det pågår også et arbeid hos Statens kartverk med å digitalisere flomutbredelsen under ekstremværet. Dette skal danne grunnlag for flere analyser, og kan blant annet gi en oversikt over hvor mange hus som ble rammet av flom under Hans.

NTB

Kvinne i 20-årene døde i Trondheim – politiet advarer etter funn av livsfarlig narkotisk stoff

I forbindelse med at en kvinne i 20-årene døde i Trondheim 22. april, går politiet ut med en advarsel om det livsfarlige narkotiske stoffet nitazen.

Politiet advarer innbyggerne mot alle former for rusmidler og legemidler, som ikke er lovlig foreskrevet av lege.

– Politiet har nå fått noen flere svar på hva som kan ha forårsaket dødsfallet. I den foreløpige obduksjonsrapporten er det funnet spor av nitazen i blodet til den avdøde kvinnen, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Nitazen er en gruppe svært potente, syntetiske opioider, som kan være 100 til 1000 ganger sterkere enn morfin.

Nitazener er ofte maskert som et annet opioid, som dolocontin eller oxymorphone, og kan være vanskelig å gjenkjenne og dosere. All type håndtering av dette stoffet kan være livsfarlig, advarer politiet.

Politiet understreker dog at de ikke med sikkerhet kan konkludere med hva som er årsaken til dødsfallet i april, men advarer likevel mot at farlige tabletter kan være i omløp i Trondheim og Trøndelag.

Joachim Høyer

NÅ: Advarer etter flere båtmotortyveri

En tipser fra Gjemnes, som ønsker å være anonym, ber andre være vakt og passe på båtutstyret sitt, etter at han oppdaget at båtmotoren hans var stjålet i dag.

Politiet i Møre og Romsdal sier de kjenner til to tilfeller av slike tyveri i Gjemnes. I tillegg har det den siste tiden vært rapportert om lignende tyveri fra Sunnmøre den siste tiden.

– Vi skal sende en patrulje til Gjemnes, og vi er kjent med at det er meldt inn båtmotortyverier. I distriktet generelt er det et økende problem med slike tyveri akkurat nå. Det er egentlig trenden før hver båtsesong. Da er motorer og annet utstyr attraktivt for omreisende tyver, sier operasjonsleder Sindre Molnes.

Joachim Høyer

Vardevegen stengt

STENGT: I forbindelse med arbeid på vegen er Vardevegen stengt onsdag. Foto: Gjermund Kjøpstad

Vardevegen vil være stengt for vedlikehold onsdag. Det bekrefter avdelingsleder Johan Hals i Molde kommune.

– Vi skal skrape veien for å jevne den ut, slik at det ikke blir så mye hjulspor. Så skal vi ha på et bindemiddel, som hjelper grusen og støvet å holde seg på plass, sier Hals, som tar sikte på at vegen vil bli åpnet igjen i løpet av onsdag kveld.

– Bindemiddelet trenger litt tid på å tørke. Så blir det forhåpentligvis bedre å kjøre på vegen etterpå, sier Hals.

Joachim Høyer

Grevling stengte tunnel

Dyr i vegbanen sørger for stenging av Måndalstunnelen i Rauma på E136. Det melder Statens vegvesen. Tunnelen kunne åpne igjen klokken 08.30 onsdag morgen.

NRK Møre og Romsdal skriver at det var en grevling som skapte utfordringene i tunnelen i morgentrafikken.

Gjermund Kjøpstad

Turist på sykkeltur i tunnel ble belønnet med bot

Både politiet og Vegtrafikksentralen melder at Atlanterhavstunnelen er stengt et kort øyeblikk fra klokka 19.20 tirsdag.

– Det er meldt om at en sykelist har klart å sykle ned i denne, melder operasjonsleder Tor André Gram Franck i politiets logg.

Litt seinere opplyser politiet at de har kommet i kontakt med syklisten som viste seg å være en turist på sykkeltur.

– Han blir belønnet med et forenklet forelegg, opplyser politiet.

NTB

Tolletaten beslagla over 4 millioner svenske kroner: – Ett av norgeshistoriens største

Tolletaten tok beslag i 4,2 millioner svenske kroner da de kontrollerte en norskregistrert bil på en av grenseovergangene på Østlandet i april. Foto: Tolletaten / Handout / NTB

Tolletaten beslagla om lag 4,2 millioner svenske kroner andre helgen i april. Pengene kobles til organiserte kriminelle nettverk.

Beslaget er ett av norgeshistoriens største valutabeslag, ifølge Tolletatens beslagsoversikt. Kun tre andre beslag har vært større de siste ti årene, hvorav det største var på 30 millioner i 2022.

Det var andre helgen i april at et norskregistrert kjøretøy med to personer ble stanset av tollere etter å ha innplassert en grenseovergang på Østlandet.

Bilen og personene ble tatt med til lokalt tollsted for kontroll. I bilen fant tollere flere plastposer som inneholdt bunker med svenske sedler.

– Nettverk med stort hvitvaskingsbehov

Til sammen ble det avdekket cirka 4,2 millioner svenske kroner.

– Modusen og størrelsesordenen på beslaget tyder på at det er organiserte kriminelle nettverk som står bak smuglingen, sier tolldirektør Øystein Børmer i en pressemelding.

Personene ble pågrepet, og forholdet er anmeldt til politiet.

Tolletaten opplyser at det i hovedsak er kriminelle nettverk med stort hvitvaskingsbehov som står bak valutasmugling i landet. Disse pengene blir ofte brukt til å opprettholde kriminell virksomhet eller begå nye kriminelle handlinger.

Andre store beslaget på kort tid

– Slike valutabeslag bidrar til å gjøre det mindre lukrativt å drive narkotikahandel eller annen kriminalitet mot Norge. Jo mer vi klarer å avdekke av slik valutasmugling, jo mindre attraktivt blir Norge for utenlandske kriminelle, forklarer Børmer.

Tollbeslaget er det andre store valutabeslaget på kort tid. I mars stoppet tollere på Ørje en person som forsøkte å smugle til sammen 1,4 millioner kroner gjemt i en pakke med bleier. Også denne saken er under etterforskning hos politiet.

Tolletaten anslår at det i Norge smugles kontanter for flere milliarder kroner hvert eneste år.

Gjermund Kjøpstad

Kjøretøy stengte Tussentunnelen

Vegtrafikksentralen melder at fylkesveg 64 Tussentunnelen mellom Molde og Hustadvika er stengt klokka 18.25.

Årsaken skal være et kjøretøy som har stanset. Det er omkjøring over Skaret.

Klokka 19.12 blir det meldt at vegen er åpen igjen.

Gjermund Kjøpstad

Sunnmøre: Flere personer i slåsskamp ved tunnel

Det er meldt om slåssing utenfor Blindheimstunnelen på E39 i Ålesund. En person er kjørt til legevakta for en sjekk, mens en annen blir anmeldt for ordensforstyrrelse etter hendelsen.

– Det skal være en person som skal ha fått flere slag i ansiktet. Han er lettere skadet. Han skal ha fått juling fra de han var i bilen sammen med. Det kom inn over 12 nødtelefoner om forholdet, opplyser operasjonsleder Tor André Gram Franck.

Politiet fikk melding i 17-tida og rykket ut. De fikk raskt kontroll på den aktuelle bilen.

I en oppdatering skriver politiet at det var fem utenlandske statsborgere i bilen:

– Det viser seg at det var to av disse som sloss. Vi jobber med å få klarlagt årsaksforholdet, melder politiet klokka 17.28.

Litt seinere har politiet pratet med partene.

– Det har oppstått en krangel mellom to personer som utviklet seg til slåssing. En av disse var beruset, skriver politiet i sin logg klokka 17.41.

– En person blir kjørt til legevakta for en sjekk. En mann blir anmeldt for ordensforstyrrelse, legger de til like etterpå.

Gjermund Kjøpstad

Stenger ferjekaia i natt

Ferjesambandet Sølsnes-Åfarnes blir elektrifisert. Foto: Fram

Natt til onsdag 8. mai og natt til fredag 10. mai vil det ikkje gå ferje i sambandet Åfarnes-Sølsnes.

Årsaken er programmering av ferjene i samband med at dei skal over på el-drift.

– Ferjene må ligge til kai oppkobla mot ladetårn når programmering foregår. Det fører til at sambandet blir nattestengt mellom kl. 00.00 - 06.00 i to dagar denne veka. Beredskapsturar vil bli gjennomført, opplyser Olav Arne Vatne, rådgivar i Fram, i ei pressemelding.

Siste avgang frå Sølsnes blir klokka 23.40, og første frå Åfarnes klokka 06.10. Dette gjeld både natt til onsdag 8. mai og natt til fredag 10. mai.

Torill Merete Skuseth

Lindmo til Romsdalskonferansen

Anne Lindmo. Foto: Terje Bendiksby, NTB

– Romsdalskonferansen gleder seg over å kunne annonsere tilskuddet av Anne Lindmo til årets konferanse. Med sin erfaring som talkshowdronning og programleder, er Lindmo en erfaren konferansier, skriver Molde næringsforum i sitt nyhetsbrev.

– Med et imponerende repertoar som spenner fra Sommeråpent til sitt eget program Lindmo, har hun fanget mange av tv-seerne i beste sendetid på NRK. Vi ser frem til å ønske henne velkommen, skriver næringsforumet.

Årets Romsdalskonferanse arrangeres 26. september.

Torill Merete Skuseth

Ruskontroll på Julsundvegen

Politiet melder at de tirsdag formiddag har gjennomført en trafikkontroll med fokus på rus på Julsundvegen. 57 ble kontrollert. Resultat: ingen reaksjoner.

NTB

Tre personer druknet i april

Redningsselskapets statistikk viser at hittil i år har en person mer enn i fjor mistet livet i drukningsulykker. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I forrige måned var det tre personer som mistet livet i drukningsulykker, og totalt hittil i år er antallet 23 personer. Det er én mer enn på samme tid i fjor.

Agder og Nordland er de fylkene som har hatt flest drukningsulykker med henholdsvis åtte og seks personer, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

Vestland har hatt tre drukningsulykker så langt i år, mens to personer har druknet i henholdsvis Møre og Romsdal og Rogaland. Både Finnmark og Østfold har hatt én drukningsulykke.

Tjue av personene som har mistet livet, var menn, mens tre var kvinner.

NTB

Kraftig spredning av bjørkepollen flere steder i landet

Det er mandag kraftig spredning av bjørkepollen på Østlandet og i deler av Sør- og Midt-Norge, noe som kan skape trøbbel for allergikere.

– Har du rennende nese og kløende øyne? Akkurat nå er det kraftig spredning av bjørkepollen på Østlandet og i deler av Sør- og Midt-Norge, skriver meteorologisk institutt på X.