Har du tips eller spørsmål? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Bjørg-Irene Hovde

Familiedag i Katthola 1. mai.

Fra venstre: Leon Gangeskar Horneland, Even Andreassen, Lukas Benjaminsen Asprem og Bjørn Olav Dalheim. Foto: Privat

Onsdag 1. mai kl. 11-13 blir det aktivitets- og familiedag i Katthola på Kviltorp. Arrangør er Rival Håndball gutter 16, som samarbeider med Kviltorp Vel og Varig Forsikring NR.

Rabalderfestivalen skal også bidra til arrangemnetet med aktivitet denne dagen. Det vil bli tursti med rebusløp og mange poster med ulike aktiviteter og øvelser med lek og trening. Guttene i Rival Håndball skal hjelpe til med alle aktiviteter, og lekelystne familier og barn ønskes velkommen.

Det blir lykkehjul med premier og fristelser i kiosken. Arrangement er gratis, inntektene fra kiosken går til håndballguttas lagkasse.

Arrangøren minner om pågående veiarbeid i Kviltorpvegen og oppfordrer alle som bor i gang- eller sykkelavstand til Katthola om å la bilen stå igjen hjemme. Det er mulig å parkere ved Katthola, men hvis det blir fullt der er det mulig å parkere ved Kviltorp barneskole.

Bjørg-Irene Hovde

Hadde promille

Up har tirsdag formiddag hatt kontroll for rus i Molde.

Resultatet ble at en en bilfører anmeldes for føring av bil med lavpromille.

Vera Henriksen

Plukket 140 kilo søppel på to timer: – Trist å se

Mye forsøpling: - Med den kunnskapen vi har, er det rart at så mange fortsetter å forsøple naturen, skriver Sissel Mordal Hilde i Naturvernforbundet. Foto: Privat

- Vi ser en omfattende forsøpling på veldig mange av våre strender her i nærområdet.

Det skriver Sissel Mordal Hilde i Naturvernforbundet i Molde i en pressemelding.

- Vi gjennomførte strandrydding ved Vardholmen på Bolsøya på en lørdag for noen uker siden og plukket 140 kilo på to timer. Marin forsøpling er et stort problem i hele Norge, også her i Norge, skriver Hilde.

Hun forteller videre at de en dag fant 150 Q-tips og fem hylster fra hagleskudd i Bergsvika, en annen gang sju gravlykter og sju hylster fra hagleskudd i Vikbukta. I elva Istra finnes rundballeplast på bunnen. I tillegg kommer isopor fra båthavner, gammelt fiskeutstyr og tau fra fiskeindustrien.

- Det er veldig ille nå og dette er veldig trist å se, og i neste rekke alvorlig for dyr og vår egen matproduksjon.

Hilde mener mange ikke tenker på at det vi kaster ut av biler og på gater, som godteripapir og plastposer, gjerne blåser i vei og havner i havet.

Videre skriver hun at det er et stort behov for strandrydding. Det gjøres mye gjennom Naturvernforbundet, Friluftsrådet og andre organisasjoner, samt privat, men det er fortsatt behov for at flere rydder.

Hilde oppfordrer til at alle rydder rundt der de er, rundt eget hus, hytte og naust før vegetasjonen kommer, og generelt tenker over hva de kaster eller lar ligge rundt sin bedrift.

- «Stikk ut og plukk» er en super ordning fra Plastposeforbundet. Her kan man få 150 kr. pr. sekk innsamlet marint avfall. Det finnes også en ordning for idrettslag, tipser Hilde.

Fine dager for strandrydding: Det er meldt mye fint vær de kommende dagene. Foto: Privat
Bjørg-Irene Hovde og NTB

Bilfører omkom i ulykke på Atlanterhavsveien

Ulykken skjedde på Atlanterhavsveien, en veistrekning som er svært populær blant turister. Foto: Berit Roald / NTB

En mann i 40-årene omkom da en bil havnet av veien og traff fjellveggen på Atlanterhavsveien på Nordmøre mandag kveld. Veien ble stengt i nesten sju timer.

– I forbindelse med ulykken kan jeg bekrefte at en person er omkommet. Det er en mann i 40-årene som er hjemmehørende i regionen. Pårørende er varslet, sier operasjonsleder Ragnvald Rasmussen Møre og Romsdal politidistrikt til NTB

Politiet fikk første melding om hendelsen fra en bilist som kom kjørende bak klokken 23.11. Ulykken skjedde før dette, men politiet er ikke sikre på når, sier Rasmussen.

Ulykkesgruppen fra Statens veivesen og krimteknikere gransket ulykkesstedet natt til tirsdag. Ifølge politiet var bilføreren alene i bilen. Årsaken til utforkjøringen er ikke avklart.

Vegtrafikksentralen meldte rett før klokken 6 tirsdag morgen at fylkesvei 64, Atlanterhavsveien mellom Hustadvika og Averøy, var gjenåpnet for trafikk.

Operasjonsleder i politiet opplyser til Rbnett tirsdag morgen at ulykka skjedde mellom Storseisundet og Myrbærholmen.

Gjermund Kjøpstad

I natt: Trafikkulykke på Atlanterhavsvegen: – Framstår som alvorlig

Ulykka skjedde på Atlanterhavsvegen. Foto: Statens vegvesens webkamera

Nødetatene rykket i 23.30-tida mandag kveld ut etter melding om ei trafikkulykke på Atlanterhavsvegen i Hustadvika.

Det skal være én bil involvert og med kun føreren i bilen.

– Ulykka framstår som alvorlig, opplyser operasjonsleder Ragnvald Knut Rasmussen.

Til NTB sier politiet at bilen skal ha kjørt i en bergvegg.

– Vi fikk første melding om hendelsen fra en bilist som kom kjørende bak klokken 23.11. Ulykken har skjedd før dette, men vi er ikke sikre på når, sier operasjonsleder Ragnvald Rasmussen i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ulykkesgruppa fra Statens vegvesen og kriminalteknikere fra politiet var i natt på veg til stedet.

Klokka 00.11 meldte politiet at Atlanterhavsvegen ville være stengt ei god stund på grunn av ulykka.

«Fv64 Hustadvika -Averøy: Atlanterhavsvegen er stengt pga trafikkulykke. Forventet å være stengt i flere timer», meldte Vegtrafikksentralen på X klokka 00.18.

Statens vegvesen oppgir at ulykka skal ha skjedd på Myrbærholmbrua. Dette er brua på Atlanterhavsvegen der det er montert fiskebruer på begge sider.

Gjermund Kjøpstad

Atlanterhavstunnelen blir kveld- og nattestengt

Det er krav om jamlege øvringar i alle tunnelar over 500 meter. Foto: Geir Martin Larsen, Møre og Romsdal fylkeskommune

Atlanterhavstunnelen mellom Averøya og Kristiansund blir heilt eller delvis stengt om kvelden torsdag 18. april og natt til fredag 19. april.

Grunnen er at det skal foregå ei beredskapsøving i tunnelen. Tunnelen blir heilt stengt mellom 19.30 - 21.30, men ellers open med kolonnekøyring, skriv Møre og Romdal fyleskommune i ei pressemelding.

– Brann og ulykker inne i tunnelar er ei stor utfordring for naudetatane. Difor er det viktig at naudetatane får øve på hendingar, seier brannvernleiar Geir M. Larsen, brannvernleiar i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det er Møre og Romsdal fylkeskommune og Naudetatane som skal gjennomføre øvinga i Atlanterhavstunnelen. Tunnelar over 500 meter er definerte som særskilte brannobjekt etter forskrift om brannforebygging. Det er eit krav at kvar tunnel skal ha ei eigen plan for beredskap, og at det skal være jamlege øvingar med naudetatane, heiter det i meldinga.

Det blir kolonnekøyring eller stenging til følgande tider:

Kolonnekøyring: kl. 18.30 - 19.30

Stengt: kl. 19.30 - 21.30

Kolonnekøyring: kl. 21.30 - 06.00.

Bussrute 501 med avgang frå Hagelin kl. 20.36 blir innstilt.

I samband med øvinga blir det mint om 6 huskereglar for hendingar i tunnel:

  • Køyr aldri inn i ein tunnel som er stengt med raude lys eller bom.

  • Om det skjer noko i tunnelen, bruk naudtelefonane og ikkje mobiltelefon. Operatørane på vegtrafikksentralen vil sjå kva tunnel du ringer frå og nøyaktig kor i tunnelen du er. Det er viktig informasjon for å kunne hjelpe deg. Operatøren vil varsle naudetatane om hendinga krev det, og gi deg råd om kva du skal gjere vidare.

  • Om du lausnar eit brannslokkingsapparat i tunnelen blir også vegtrafikksentralen varsla og får informasjon om kor i tunnelen du er. Tunnelen blir automatisk stengt.

  • På alle naudstasjonar i tunnelen står det avstand til nærmaste opning på tunnelen.

  • Vurder situasjonen. Køyr ut av tunnelen om det er mogleg. Følg alltid instruksjonane du får om køyreretning frå vegtrafikksentralen eller naudetatane.

  • Forsøk å varsle møtande trafikk.

NTB

Forbudt å fyre opp bål fra nå

Bålforbudet gjelder fra 15. april til 15. september. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB
Bålforbudet gjelder fra og med mandag – selv om skogbrannfaren foreløpig ikke er overhengende. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vil du brenne kvist og kvast, må du nesten vente til høsten. Bålforbudet gjelder fra 15. april til 15. september.

Mens det i Nord-Norge fortsatt er vinterlig med snø mange steder, er vegetasjonen i ferd med å tørke opp i Sør-Norge.

– Akkurat nå er det fjorårets vegetasjon som preger landskapet i Oslo. Dette innebærer tørr og svært brennbar vegetasjon som er lett antennelig, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Da kan det ofte oppstå gress- og lyngbranner i solhellinger langs T-banen og toglinjene på grunn av gnister. Også i parker og på strender kan engangsgriller sette fyr på tørr vegetasjon.

– Vær derfor forsiktig med hvor du plasserer grillen, at den heves godt over bakken og sørg for at den er skikkelig slukket før du kaster den i egnet avfallsbeholder, minner kommunen om.

Ifølge regelverket omfatter «å gjøre opp ild» altså mer enn bålbrenning. I tillegg til engangsgriller gjelder det også kinesiske lykter, i tillegg til håndtering av brannfarlig avfall.

NTB

Fisketurister reddet av annen turistbåt i Øygarden

To åpne båter med fisketurister var ute på fjorden i Øygarden da det gikk galt med den ene. Heldigvis ble alle om bord reddet av de som var i den andre båten.

Nødetatene fikk melding om hendelsen like etter klokken 17. To redningsskøyter og en brannbåt ble sendt til stedet. Like før klokka 18 bekreftet mannskapet i brannbåten at havaristen hadde gått ned, men at personene om bord var evakuert over i en annen båt.

– Samtlige fremstår som uskadd, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge på X.

Båtene turistene hadde leid, var åpne småbåter med påhengsmotor.

– Det var til sammen seks tyskere i båtene, men vi vet ikke hvor mange som var i hver, sier redningsleder Børge Galta til NTB.

NTB

Kari Elisabeth Kaski (SV) slutter i politikken

Kari Elisabeth Kaski (SV) gir seg i politikken etter neste valg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Tidligere partisekretær i SV Kari Elisabeth Kaski gir seg på Stortinget etter valget neste år, melder VG.

– Dette har jeg gruet meg til, for det er kjipt å skuffe mange. Jeg skal gi beskjed til nominasjonskomiteen om at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget, sier Kaski til avisa.

– Jeg merker at jeg ikke har den fulle og nødvendige motivasjonen for å mønstre på i fire år til, sier hun og legger til:

– Jeg er sliten av mye av politikken. Jeg er ikke lei av de politiske sakene eller det politiske håndverket. Det liker jeg veldig godt, og jeg gleder meg til det neste året, sier Kaski.

Finnmarking innvalgt for Oslo

36-åringen er opprinnelig fra Kirkenes. Hun ble valgt inn på Stortinget i 2017 for Oslo. Hun sitter som medlem av finanskomiteen og er valgt inn i SVs gruppestyre.

Før hun kom på Stortinget, var hun partisekretær i to år. Nå medgir Kaski at hun er sliten av mye i politikken, som forhandlinger om både krisepakker og budsjetter.

– Og i tillegg er det ofte interne kamper i partipolitikken, som er det jeg har likt minst, sier hun til VG.

– Jeg kjenner meg ikke helt igjen i at jeg taper alle kamper. Men det er heller ingen hemmelighet at jeg og Kirsti er uenige om en del politiske saker og har ulik politisk profil, sier hun videre.

SV-lederen syns det er trist

SV-leder Kirsti Bergstø er ikke glad for at Kaski slutter, men forstår valget hennes.

– Jeg syns det er trist at Kari Elisabeth ikke ønsker å stille til gjenvalg. Hun gjør en solid jobb for SV, er en viktig stemme for partiet både i fordelingspolitikken og miljøpolitikken, hun har tung erfaring og representerer viktige miljøer, sier Berstø til NRK.

– Samtidig har jeg forståelse for valget hennes. Hun har hatt krevende ansvar over tid, og etter åtte år på Stortinget kan det kjennes mye å forplikte seg for fire nye, sier SV-leder Kirsti Bergstø til NRK.

Kaski har i tillegg til sin politiske karriere lang fartstid fra miljøbevegelsen. Hun har sittet i sentralstyret i Natur og Ungdom, og vært nestleder og politisk ansvarlig i Zero, ifølge partiets nettside.

NTB

Elsparkesyklist stoppet i Nittedal – kjørte i 90 km/t

En person er anmeldt for å ha kjørt elsparkesykkel fortere enn bilene på en hovedvei i Nittedal. Fartsgrensen på veien er 80 kilometer i timen.

– Det er klart at det i seg selv er farlig å kjøre mer enn fire ganger så fort som det som er lov på elsparkesykkel, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til NTB.

Politiet ble mandag ettermiddag oppmerksom på en elsparkesykkel som kjørte på en sykkelvei i Nittedal. Den kjørte fortere enn bilene på hovedveien, og ifølge operasjonslederen skal føreren ha kjørt i 90 km/t.

Føreren, en mann i 20-årene, ble stanset av politiet, og han er anmeldt for både råkjøringen og forulemping av politiet.

– Han oppførte seg ufint da han ble stoppet, sier Aas.

El-sparkesykkelen er tatt i beslag, opplyser politiet i Øst på X.

Sigrun Lossius Meisingset

Nytt skilt for nye eiere i Elvegata

Det gamle skiltet med Metodistkirken ble tatt ned og byttet ut med Norkirkens nye. Foto: Bjørn Brunvoll

Mandag fikk et tradisjonsrikt bygg i Molde sentrum nytt utseende, da de nye eierne av kirken i Elvegata 7 byttet ut skiltet. Norkirken er de nye eierne av den tidligere Metodistkirken.

Pastor Odd Magnus Venås ser lyst på framtida.

– Vi skal faktisk ha årsmøte i kveld, så det passet bra å få opp det nye skiltet! Vi har lyst til at det skal bli en spennende møteplass og et verdifullt bygg i byen. Nå har vi en egen prosjektgruppe, som jobber med både arkitekt og kommune for å se hva som er mulig. Bygget er fredet utvendig, så der blir det lite, men innendørs kan vi gjøre mer, sier Venås til Romsdals Budstikke.

På nettsidene har moldekirken en egen aksjon, «Bygg for Livet», i anledning prosjektet.

Norkirken Molde, som er en menighet i Normisjon, ble startet i 2005 under det tidligere navnet Molde-fellesskapet.

NTB

Tørr uke i vente over hele landet

Det er lite nedbør i vente over det ganske land i løpet av denne uken. Frem til fredag er Norge et av de tørreste områdene i hele Europa, ifølge meteorologene.

– Værgudene holder en paraply over Norge denne uka, skriver Meteorologisk institutt på X, tidligere Twitter.

De legger ved et nedbørskart over uka, som viser at Norge skiller seg ut i Europa når det kommer til nedbør de kommende dagene.

– Frem til og med fredag er Norge et av de tørrere områdene i Europa, skriver meteorologene videre.

Kun i Sør-Spania og Portugal ventes det mindre nedbør enn Norge denne uka. Årsaken er at Norge slipper unna en lavtrykksbane som har truffet resten av Europa, et tilfelle som skjer et par ganger i året, opplyser statsmeteorolog Magnus Ovhed til NRK.

– Men det er litt artig siden Norge er kjent som et av de våteste landene i verden. Når vi da havner på det tørre, er det litt spesielt, sier Ovhed.

Det ventes likevel ikke noen uvanlig høye temperaturer i løpet av uka. Midt-Norge vil få det varmeste været, med temperaturer på 10–12 grader.

NTB

Nye kart gjør manøvrering i snøskredterreng enklere

Nye kart skal gjøre det enklere å bevege seg i skredutsatt terreng. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Bratthet- og utløpskartene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fått et ansiktsløft. De nye kartene gir mer realistiske snøskredvarsler.

– Utløpskartene med korte, middels og lange utløp har hatt noen utfordringer som vi ønsker å korrigere i en ny modell, sier Håvard Toft i NVE, som har laget de nye kartene.

I de nye kartene blir det tatt hensyn til faktorer som skogtetthet, som bidrar til mer realistiske utløpslengder.

– I områder med tett skog vil skredene ha kortere utløp, mens i høyfjellet kan vi se noe lengre utløp som følge av en justering av modellen, forklarer Toft i pressemeldingen.

Det nye kartet beskrives som betydelig bedre enn den forrige. NVE presiserer at kartene er ment for ferdsel under normale skredforhold.

Bjørg-Irene Hovde

27 kjørte for fort i 60-sona

Up har gjennomført trafikkontroll i 60-sona ved Batnfjordsøra. Det melder politiet på loggen.

Resultatet av kontrollen ble ett forenklet forelegg for brudd på vikeplikten.

26 førere fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort.

En sjåfør blir anmeldt med førerkortbeslag for å ha kjørt i 88 km/t i 60-sona.

Øystein Bjerkeland

Vil utvide salgstidene for øl

Gerd Marit Langøy er kommunedirektør i Aukra. Foto: Bjørn Brunvoll

Aukra kommune skal vedta ny alkoholpolitisk handlingsplan – og forskrift om salgs-, skjenke- og åpningstider. Det er i forbindelse med dette arbeidet at Bunnpris Aukra har forslått å gjøre visse justeringer på salgstidene for øl i dagligvarebutikkene i kommunen. Det gjelder pinse-, påske-, jul- og nyttårsaften. Her stenger ølsalget i Aukra klokka 16 i dag. I Molde er det mulig å selge øl fram til klokka 18 disse dagene.

– For å unngå handelslekkasje til vår nabokommune bør Aukra endre sine salgstider slik at de blir like som Molde kommune sine tider, mener Bunnpris-driverne i Aukra.

Og kommunedirektør Gerd Marit Langøy er enig, og foreslår å komme butikkdriverne i gasskommunen i møte på dette punktet.

Saken skal nå opp til politisk behandling. Først i utvalg for helse, oppvekst og kultur på torsdag denne uka, så i formannskapet i neste uke, og til slutt i kommunestyret i starten av mai.

NTB

Økning i biltyverier i fjor

Antall biltyverier økte i 2023, men tallene er likevel barnemat målt mot hva de lå på for to tiår siden.

2709 biler ble meldt stjålet i fjor, en økning på 13,9 prosent, ifølge tall fra Finans Norge.

Etter år med lavere tall under koronapandemien blomstrer vinningskriminaliteten igjen, ifølge forsikringsselskapet If.

– Aktiviteten virker faktisk å være litt høyere nå innen ulike typer vinningskrim. De mobile vinningskriminelle er tilbake for fullt her i landet. Bilkrim skjer gjerne ved at bander som har spesialisert seg på ulike merker og modeller, opererer intensivt i perioder, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Tallene er likevel barnemat målt mot hva de lå på for to tiår siden. I 2003 ble det stjålet 14.600 biler i Norge.

– Etter hvert som bilene har fått ny sikkerhetsteknologi, har antallet biltyverier gått kraftig ned her i landet. Innføringen av elektronisk startsperre som markedsstandard har gjort det mye vanskeligere å stjele en bil, sier Clementz.

NTB

Enighet i hotell - og restaurantbransjen

Partene i hotell- og restaurantbransjen kom mandag formiddag til enighet i lønnsoppgjøret, langt på overtid. Både Fellesforbundet og Parat krevde reallønnsvekst ved forhandlingsstart.

Elleve timer på overtid meldte Fellesforbundet om enighet med NHO Reiseliv, mens forhandlingene mellom Parat og NHO Reiseliv fortsatte videre. En drøy time senere ble det meldt om enighet også i denne meklingen.

1549 av Fellesforbundets medlemmer sto klar til å bli tatt ut i streik dersom det ikke ble enighet. Fra Parats side ville 262 ansatte i første omgang blitt tatt ut i streik ved Plaza Hotel Oslo, Grand Hotel Oslo og Hotel Amerikalinjen.

Resultatet sørger for et lønnsløft som vil merkes av alle i bransjen og vil bidra til at vi både kan beholde kompetansen vi allerede har og styrke rekrutteringen, sier Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp.

– Nå løfter vi gulvet, samtidig som vi sikrer tillegg som belønner ansatte for å stå lenge i jobben. Dette er en god dag for alle våre medlemmer, sier Delp.

Avtalen gir et generelt tillegg på sju kroner for alle sammen. Minstelønnssatsen for ansatte med to års praksis heves med åtte kroner. For de med mer enn fire års praksis økes satsen med 10,5 kroner.

Partene ble enige om en innretning som gir erfarne ansatte og de som har fagbrev et ekstra lønnsløft – en riktig prioritering, mener forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv, Magne Kristensen.

NTB

Kolliderte med søppelkontainer

Politiet melder om et trafikkuhell på Gomalandet i Kristiansund. En eldre person har kollidert med en søppelkontainer og et gjerde.

Vedkommende fremstår uskadd, men sjekkes av ambulansepersonell på stedet og er tatt med til sjukehus.

Det er skader på kjøretøyet.

NTB

Betydelig nedgang i både import og eksport

Både import og eksport falt mye i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Import er ned 23,1 prosent, mens eksport er ned 20,5 prosent, viser tall fra SSB.

Nedgangen for importen, som endte på 78 milliarder kroner, er hovedsakelig forårsaket av gjennomgående høy import i fjor, mens nedgangen i eksporten skyldes lavere priser på naturgass, samt lavere verdi på fastlandseksporten.

– For fastlandseksporten er fallet bredt, men særlig fisk, metaller og raffinerte petroleumsprodukter trekker eksporten mye ned, sier seniorrådgiver Jan Olav Rørhus i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Mens eksportverdien på råolje har steget med 15,7 prosent som følge av høyere oljepriser, har eksporten av naturgass gått ned med hele 40 prosent.

– God tilgang på gass i det europeiske markedet har bidratt til mindre press på gassprisene i vinter, sier Rørhus.

NTB

Kommunene skal få kreve flere utleieboliger

Boligmeldingen som ble lagt fram i mars la opp til satsing på nye eierskapsformer og mer utleie i boligmarkedet. Nå kommer de første forslagene fra regjeringen. – Det overordnede målet er jo at flere skal få et godt sted å bo, innleder kommunalminister Erling Sande (Sp) overfor NTB.

Mandag går det et forslag ut på høring som regjeringen håper skal bidra i den retning. Kommunene skal få mulighet til å kreve mer av utbyggerne bak nye boligprosjekter: At de skal benytte borettslag som organisasjonsform, at en viss andel av boligene skal bli tilbudt som leie-til-eie eller deleie, og at en viss andel av boligene skal være utleieboliger.

– Det gir større muligheter til å regulere boligsammensetningen. Vi har inntrykk av at dette er verktøy de ønsker seg, sier Sande.

Sande legger også til at deleie og leie-til-eie bidrar til at folk potensielt kan eie boligen på sikt. Selv om de nye hjemlene ikke nødvendigvis bidrar til å få fart på boligbyggingen, tror han det vil gjøre det enklere for folk med ulike forutsetninger å finne boliger som passer.

– Det viktigste vi kan gjøre for å få opp boligbyggingen er å stanse prisveksten og unngå videre renteøkninger.