På helgas landsmøte i Yrkestrafikkforbundet (YFT) ble Jim Klungnes valgt til ny leder.

– Jeg gleder meg til å begynne arbeidet for å nå de målene vi på landsmøtet har vedtatt, sier en stolt Klungnes etter landsmøte som ble arrangert i Bergen.

På flyttefot

Den nye forbundslederen er 58 år, gift og har tre voksne barn. Han bor i Åndalsnes, men vil nå flytte til Oslo, skriver YFT i en pressemelding.

– Etter at jeg har kommet meg på plass, vil jeg prioritere å reise mye ut i organisasjonen. På denne måten kan jeg få konstruktive innspill til hvilke saker vi i styret skal jobbe med fremover, sier Klungnes. Forbundslederen jobber til vanlig som bussjåfør i Veøy.

I talene til de tillitsvalgte på landsmøtet ble han karakterisert som en mann med mye kunnskap og som setter seg godt inn i saker før han uttaler seg.

På lag med medlemmene

– I de rollene jeg har hatt hittil i organisasjonen føler jeg at jeg har fått medlemmene med meg i viktige saker. En nøkkelfaktor for å få til dette er god informasjonsdeling og involvering i saker, sier Klungnes.

– Noen felles utfordringer har vi, men behovene og utfordringene er kanskje ikke de samme i Brønnøysund som de er i Bergen eller på Jernkroken i Oslo. Logistikk og funksjonær har også sine spesifikke utfordringer. Det som er gode tiltak i Oslo, passer kanskje ikke like godt i Brønnøysund eller for Logistikk. De som vet mest om dette er de selv, sier Klungnes, i pressemeldingen.

Kvinnelig nestleder

Klungnes har tidligere hatt roller i nesten alle andre steder i organisasjonen, og de siste årene har han hatt rollen som nestleder. Nestlederrollen vil nå bli fylt at Trude Valle fra Bergen. – Jeg gleder meg så til å ta fatt på nestlederoppgavene. Jeg vil blant annet jobbe for å bedre rekrutteringen til bransjen, sier Valle.

Det var en spesiell følelse å bli valgt til første kvinnelige nestleder på det første landsmøte som er arrangert i Bergen.

– Jeg kommer til å jobbe hardt for å støtte Jim slik at vi oppnår de målene landsmøtet nå har fastsatt i strategisk plan for de neste fire årene, avslutter Valle.